Demokrasi ve Atılım(DEVA) Partisİ'nin İzmir’in 9 ilçesinde ilan ettiği belediye başkan adaylarını düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. DEVA Partisi İzmir Başkanlığında gerçekleşen toplantıda  partinin Karabağlar, Seferihisar, Tire, Menderes, Kiraz, Güzelbahçe, Selçuk, Menemen ve Çiğli ilçe belediye başkanları tanıtıldı. Toplantıya belediye başkan adaylarının yanı sıra DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen ve İzmir İl Başkanı Serap Karaosmanoğlu da katıldı. 

Burada konuşan DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, “İzmir’de şu ana kadar 9 ilçede adaylarımızı açıkladık. Adaylarımızın diğer partilerin adaylarından 3 büyük farkı var. Birincisi; hiçbirinin mesleği siyaset değil, hepsinin bir işi gücü, mesleği var, liyakatli insanlar... Profesyonel siyasetçi değiller. İkincisi etik kurallar bildirgesi... Yerel yöneticinin uyması gereken tüm kurallar var. Yerelde aday olan tüm arkadaşlarımız imzalıyorlar ve aday olarak öyle çıkıyorlar. Demokrat olan herekse kapımız açık. Türkiye’nin sıkıldığı gerginlik ve kavga ortamıyla değil yapıcı eleştirilerle, icraatla ön plana çıkmaya çalışıyoruz. Dokuz adayımızın 4’ü kadın. Türkiye’ye, İzmir’e örnek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.  

DENGELER DEĞİŞECEK 

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Ösen, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ösen, ‘İttifak olmadan 30 ilçede aday çıkaracaksınız, bu durum yerel seçimde İzmir’deki dengeleri nasıl değiştirir?’ sorusuna “İzmir’deki dengelerin değişip değişmeyeceğini zaman gösterecek. Daha önce ittifaklarla seçime girildi. Bu defa bence İzmir’de çok fazla denge değişecek. Bu da tüm partilerin kendi adaylarını çıkarmasıyla olacak. Seçimden sonra İzmir’de başka bir tablo göreceğimizi düşünüyorum" diye yanıt verdi.

"İTTİFAK İÇİN VERİMLİ İKLİM YOK"

İttifak konusunda gelen soruyu da cevaplayan Ösen, “Türkiye’de ne yazık ki iki kutuplu siyaset var. Bu da başkanlık sisteminde kaynaklı... Tüm partiler mecburen ittifak sistemiyle hareket etti. Halkın da bundan sıkıldığını düşünüyoruz. Sahaya çıktığımızda da bununla ilgi teveccüh görüyoruz. İttifak genel seçim için kurulmuştu, yerel seçimde Millet İttifakı cephesinde ittifak için verimli bir iklim yok. DEVA Partisi olarak kendi adaylarımızla seçime gireceğiz, bu stratejimizde bir değişiklik yok” dedi.  

KARAOSMANOĞLU'NDAN "ŞEFFAF BELEDİYECİLİK" VURGUSU

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Serap Karaosmanoğlu da “Çok yakında 30 ilçemizin tamamında adaylarımızı hemşerilerimizle buluşturacağız. Ekonomik krizin giderek tırmandığı bu süreçte yaşamak bile yaşaması ağır bir yük... Her yeni gün skandal, torpil, kaos haberlerine uyanıyoruz. Liyakat adaletin olmadığı bu ülkede DEVA Partisi olarak gidişata sessiz kalmadık. Çocuklar, gençler, kadınlara umut için yola çıktık. DEVA Partisi olarak yerel seçimlerde varız diyoruz. Belediyecilik anlayışımızla etkin ve temiz yönetimin şehrimizde, ülkemizde mümkün olduğunu göstereceğiz. Dürüst ve şeffaf belediyecilik anlayışımızla yorulmadan, usanmadan çalışacağız. Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.  

İYİ Parti'den Meral Akşener'e duygusal veda | "İYİ ki varsınız..." İYİ Parti'den Meral Akşener'e duygusal veda | "İYİ ki varsınız..."

ADAYLAR KENDİNİ ANLATTI 

Toplantıda Çiğli Belediye Başkan Adayı Yakup Ateş, Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Metin Avcı, Menemen Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Dal, Tire Belediye Başkan Adayı Fatma Yıldırım, Karabağlar Belediye Başkan Adayı Abdullah Kaya, Menderes Belediye Başkan Adayı Gülhan Akyol ve Seferihisar Belediye Başkan Adayı Emin Yüce kendilerini tanıttı. Kiraz Belediye Başkan Adayı Hülya Hatice Coşkun ile Selçuk Belediye Başkan Adayı Rabia Beyaz’ın ise sağlık probleminden dolayı toplantıya katılamadığı öğrenildi.

Kaynak: FATİH ÖZKILINÇ