Nihal Candan'ın sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden tahliye edilmesinin ardından, Polat çifti için de tutuksuz yargılama ihtimali gündeme gelmişti. Ancak, Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği, Dilan ve Engin Polat'ın tahliye taleplerini reddederek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Soruşturmanın Detayları

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Dilan ve Engin Polat "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Vergi kanununa muhalefet" suçlarından yargılanıyor. Soruşturma sürecinde, Polat çifti de dahil olmak üzere 12 şüpheli 5 Kasım'da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Tutukluluk Hallerinin İncelenmesi

Aylık tutukluluk incelemesini yapan Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği, Dilan ve Engin Polat dahil olmak üzere tutuklu şüphelilerin "Vergi Usul Kanununa Muhalefet" suçundan tahliyesine karar vermişti. Ancak, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması" suçlarından tutukluluklarının devamına karar verildiği için cezaevinden çıkamadılar.

Uzi ve Güneş'ten enerjik kapışma başlıyor Uzi ve Güneş'ten enerjik kapışma başlıyor

Dilan ve Engin Polat, sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden tahliye edilen Nihal Candan gibi bir tahliye talebinde bulunmuştu. Nihal ve Bahar Candan kardeşler, "sazan sarmalı" yöntemiyle dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından 16 Kasım 2023'te tutuklanmış, ancak Nihal Candan sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti. Polat çiftinin avukatları da benzer bir gerekçeyle tahliye talebinde bulundu.

Tahliye Talepleri Reddedildi

Sosyal medyada yapılan açıklamalarda, Polat ailesinin tutuksuz yargılanacağı yönünde algı oluşturulmaya çalışıldığı belirtilmişti. Ancak, nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından yapılan aylık tutukluluk değerlendirmesinde, Dilan ve Engin Polat'ın tutukluluğunun devamına karar verildi. Yapılan açıklamada, "Günlerdir tutuksuz yargılanacağı yönünde algı yapılan Polat ailesinin aylık tutukluluk değerlendirmesi Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından değerlendirildi. Nöbetçi hakimlik Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında olduğu bütün sanıkların tutukluluğuna devam kararı verdi" ifadeleri yer aldı.

Editör: Sedef Didem Ezme