Fener alayı etkinliği, Edremit Belediyesi tarafından Altınoluk Mahallesi'nde organize edildi. 18 Mayıs akşamı başlayan etkinlik kapsamında, binlerce kişi Altınoluk Köy Meydanı'ndan marşlar ve sloganlar eşliğinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donanmış bir şekilde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP Edremit İlçe Başkanı Emin Yalçıntaş ve diğer yerel yöneticilerin de katılımıyla gerçekleşen fener alayı, gençlerin ve vatandaşların büyük ilgisini çekti.

Fener alayının ardından Altınoluk Cumhuriyet Meydanı'nda ünlü sanatçı Suavi'nin sahne aldığı konser düzenlendi. Konser öncesi bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, gençlerin ve tüm vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı ve Atatürk'ün gençlere olan güvenini vurguladı.

Whatsapp Image 2024 05 19 At 12.31.18

Ertaş, 19 Mayıs'ın bağımsızlığa giden yolun ilk adımı olduğunu belirterek, gençlerin bilgiyle donanmış olması gerektiğini ve Edremit Belediyesi olarak gençlerin eğitimine, sporuna, kültürel ve sosyal gelişimine katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.

Suavi'nin unutulmaz performansıyla devam eden konserde, izleyiciler sevilen şarkılar eşliğinde coşkuyla eğlendi. Suavi, katılımcıları sahneye davet ederek hep birlikte "Tükenme" adlı türküyü seslendirdi.

Konserin sonunda Belediye Başkanı Ertaş tarafından Suavi'ye çiçek verildi ve hep birlikte "Memleketim" şarkısıyla bayram coşkusu doruğa çıktı.

Bandırma’da balık tezgahlarında sardalyada hareketlilik Bandırma’da balık tezgahlarında sardalyada hareketlilik

Editör: Simge Akbulut