15 Mayıs'tan itibaren akaryakıt istasyonlarında aynı tür akaryakıtlar için tek fiyat uygulamasına geçiliyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından alınan bu karar ile, katkılı benzin ve motorin fiyatları eşitlenecek. Bu sayede, tüketiciler hangi akaryakıt istasyonuna giderlerse gitsinler, aynı tür akaryakıt için aynı fiyatı ödeyecekler.

Kararın Gerekçeleri:

Tüketicilerde oluşan fiyat belirsizliğinin önüne geçilmesi
Dağıtıcı ve bayilerin operasyonlarında kolaylık sağlanması


Kararın Kapsamı:

Farklılaştırılmış akaryakıtlar için fiyat farkı uygulaması sona erecek.
Dağıtıcı lisansı sahipleri, akaryakıtların özelliklerini iyileştirmeye yönelik katkı maddelerini eklemeye devam edebilecek.
Katkılama işlemi için kullanılacak katkı maddelerine ilişkin dağıtıcı lisansı sahiplerinin EPDK'yi bilgilendirme ve gerekli izinleri alma yükümlülüklerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacak.
Yürürlük Tarihi:

Karar, 15 Mayıs 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.

Türkiye'de yabancı turist harcamalarında ilk çeyrekte büyük artış! Türkiye'de yabancı turist harcamalarında ilk çeyrekte büyük artış!


EPDK Açıklaması:

EPDK'dan yapılan açıklamada, Türkiye'de yaklaşık 13 bin bayi ile tüketicilerin akaryakıt ihtiyaçlarının en yüksek hizmet ve kalite standartları ile karşılandığı vurgulanırken, Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi (AKİS) ve Depo Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi (DAKİS) ile de akaryakıt kalitesinin aralıksız olarak takip edildiği belirtildi.

Editör: Sude Kula