Süper Lig'de şampiyonluk yarışında bitime 3 hafta kala zirveden 6 puan uzakta kalan Fenerbahçe'de yeni bir iddia ortaya atıldı. Süper Lig'de şampiyonluk yarışında bitime 3 hafta kala zirveden 6 puan uzakta kalan Fenerbahçe'de yeni bir iddia ortaya atıldı. Başkan Ali Koç'un yakın zamanda yapılacak Fenerbahçe seçimlerinde yeniden aday olması beklenirken, gelecek sezon takımı çalıştıracak teknik direktör çalışmalarına da şimdiden başladığı kaydedildi. Başkan Ali Koç'un yakın zamanda yapılacak Fenerbahçe seçimlerinde yeniden aday olması beklenirken, gelecek sezon takımı çalıştıracak teknik direktör çalışmalarına da şimdiden başladığı kaydedildi.

Mourinho ile görüşme yapıldı

Basında yer alan iddialara göre, sarı-lacivertlilerin teknik direktör İsmail Kartal ile sezon sonunda yollarını ayıracağı öne sürülürken, sportif direkör Mario Branco'nun kulüpsüz olan vatandaşı Jose Mourinho ile İstanbul'da temasa geçtiği öne sürüldü. Görüşmede Fenerbahçeli yetkililerin Portekizli çalıştırıcıya, "Önümüzdeki sezon seninle çalışmak istiyoruz. Haziran ayında seçimimiz var. Kongreden sonra tekrar bir araya gelerek şartları masaya yatırabiliriz" dediği aktarıldı. Bu görüşmede Fenerbahçeli yetkililerin Portekizli çalıştırıcıya, “Önümüzdeki sezon seninle çalışmak istiyoruz. Haziran ayında seçimimiz var. Kongreden sonra tekrar bir araya gelerek şartları masaya yatırabiliriz" dediği öne sürüldü.

Ali Koç Mendes ile görüştü

Bu sürecin öncesinde Saran'ın, menajer Jorge Mendes ve Jose Mourinho ile görüştüğü ortaya çıktı. Ali Koç da Jorge Mendes ile iletişime geçerek dünyaca ünlü Portekizli hocanın gelecek planlarıyla ilgili bilgiler aldı. Mevcut hoca İsmail Kartal ise özellikle sezonun son bölümündeki form düşüklüğü, yabancı futbolcularla yaşanan kopukluk ve iletişim konularında yaşanan sorunlar nedeniyle hiçbir planda yer almıyor.

İzmir sıcağına çareyi kaçmakta buldular! İzmir sıcağına çareyi kaçmakta buldular!

İstediği maaş dudak uçuklattı

THY'nin reklam çekimleri için kısa süreliğine İstanbul'a gelen Jose Mourinho'nun istekleri ise dikkat çekti. Seçimlerde yeniden aday olan Ali Koç'un teknik direktör adayı olan Mourinho'nun yıllık 12 milyon euro maaş istediği belirtilirken, ekibi için de 3 milyon euro para talep ettiği öğrenildi. başkan adayının Mourinho'nun taleplerini düşüneceği ve Portekizli teknik direktörün maaş talebi konusunda  daha makul seviyelere inmesi durumunda da haziran seçimlerinin ardından resmi adımları atacağı belirtildi. Avrupa basınında eski takımı Manchester United'a dönme isteğinin olduğu konuşulan Jose Mourinho, son olarak Serie A ekiplerinden Roma'yı çalıştırmış ve 1 UEFA Konferans Ligi kupası kazanmıştı. Başarılı teknik adam kariyerinde; Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham gibi takımlarda da görev yaptı.

Editör: Adnan Karabulut