Tadı tuzu olmayan bir karşılaşma izledik İstanbul'da cuma akşamı. Bu sebepten dolayı Kasımpaşa ile Göztepe düellosunda ne yazacağımı bulmakta zorlandım.
Genel olarak orta sahada geçen bir müsabaka oldu. Hızlı başladı müsabaka. Her iki takım da çok koştu, elinden geleni vermeye çalıştı ama zaman ilerledikçe tempo düştü. Oyunun hâkimiyeti Kasımpaşa'daydı lakin kaleye gitmekte zorlandı. Göztepe ise daha çok hızlı hücumları tercih etti. Gelgelelim bu tarzda oynayabilecek sadece Halil vardı. Tek kişi ile yürümesi zor elbette. Geçen sene Serdar Gürler ve daha öncesinde de Yasin Öztekin, Halil'le birlikte çok iyi işler yapabiliyordu. Bir hızlı oyuncuya daha ihtiyaç var.
Pozisyonlar için 'hiç yoktu' diyemeyiz. Vardı ancak çok çok az.
***
Oyunda ön plana, duraklamalar çıktı. İlk önce Kasımpaşa golü buldu. Ofsayt için beklendi. Bu 2 dakika 33 saniye sürdü. Ardından ev sahibi takım kaleciyle karşı karşıya kaldı, İrfancan açıyı kapattı, yakın mesafeden kaleye gönderilmek istenen şut suratından geri döndü. Bunun için de 2 dakikadan fazla tedavisi için beklendi. Atınç 2 kere sakatlandı, Guilherme 1 kere... İlk yarıya 6 dakika eklendi ama daha fazla olmalıydı.
Sakatlıklar ve VAR'larla top, 49.47 dakika oyunda kaldı.
***
Maçtan sonra yapılan röportajlarda Kasımpaşalı oyuncular ve teknik direktör Mehmet Altıparmak, Göztepe'yi oyunu çirkinleştirmekle suçladı. Onlar çirkinleştirmek lafını kullanmadı, biraz ağır gelebilir bazı kişilere ama suçlamaların varacağı nokta burasıydı.
Bana göre zaman geçirmeye yönelik hareketler yok denecek kadar azdı. Hani kaleciler aut atışı kullanırken uzun süre bekler, hakem uyardıktan sonra kullanılır. İrfancan böyle bir şey yapmadı. Taç atışları bazı maçlarda zaman geçirmek için çok geç atılır ki bu da yoktu. Sadece sakatlıklar vardı, onlara zaman geçirmek demem. 1. Lig maçlarını izleyenler bu müsabaka için 'oyun hiç durmadı' bile diyebilir.
***
35. dakikadaki pozisyon, maçın en unutulmayacak anıydı. Korner kullanıldığında Berkant, kafaya çıkan rakibinin omuzlarına kollarını doladı. İkisi de yerde kaldılar. Buna penaltı kararı çıkmadı ama çıkmalıydı. Berkant gibi deneyimli bir oyuncunun böylesine hata yapması kendisine hiç yakışmadı.
***
İdeye, defans arkasında, bir kaç kez topla buluştu. Ya topu önüne iyi alamadı ya da son vuruşları iyi yapamadı, böyle olunca da tamamen etkisiz kaldı.
Halil çok koştu, çok çabaladı. Kah ileride ataklara destek verdi, gollük paslar attı, kah defansa gelip toplar çıkardı.
Kaleci İrfancan, Fenerbahçe maçında çok iyi işler yapmıştı. Bu sefer akıllarda, yaptığı hatalar kaldı. Çıktı, topa dokunamadı, kale çizgisinden Mossoro golü önledi. Çıktı, topu alabilecekken, korkarak elini uzattı. Dokunmayı başardı ama rakibine attı. Kötü vuruş, gol yememesini sağladı. Ofsayt sebebiyle sayılmayan golde de açıyı kapatmayı başaramamıştı. Daha çok çalışması gerekiyor. Yolun daha başında ne de olsa.
***
Bu karşılaşmada, Göztepe'nin büyük bir eksikliği vardı o da Alpaslan. Onun olmadığı karşılaşmalarda defans çok hata yapıyor. Bu sefer orta saha defansa yakın oynadı, takım olarak defansif bir oyun şekli benimsendi. Yine hatalar vardı ancak o kadar da olacak.