Yerel seçimlere sayılı günler kala CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak’taki seçmenin de gündemi oldu. Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nde sekreter üye olarak görev yaptığı dönemde Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun, bugün İzmir’in en güzel stadı, Göztepe’nin mabedi olan Göztepe Stadı’nın yapımına karşı çıktığı ve bu karşı çıkmayla Mimarlar Odası Göztepe taraftarlarının hedefi haline gelmişti.

02a642af-43eb-8a7f-a750-585a45f9abfa.jpeg

Mayıs ayında İzmir'de hangi fuarlar var? İşte fuarların listesi Mayıs ayında İzmir'de hangi fuarlar var? İşte fuarların listesi

O dönemde TMMOB İKK Stadlar Çalışma Gurubunun başında bulunan Mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu, Göztepe stadının yapım aşamasındaki projelerine yaşanabilir bir kent, toplumsal çıkarlar ve kamu yararı ilkeleri gerekçe göstererek itirazla bulundu. İtirazda bulunduğu Konak İlçesi’nden Belediye Başkanlığına aday olan Mutlu, oda adına yaptığı çalışmayla Göztepe stadının yapılmasına neden karşı olduğunu şu açıklamalarda bulunurken, Göztepe taraftarının kendisine ve oda yönetimine yönelik tepkilerine de cevap vermişti:

"TMMOB İKK STADLAR ÇALIŞMA GRUBU Nilüfer Çınarlı Mutlu

ŞEHİR PLANCILARI ODAMIZA YÖNELİK LİNÇ KAMPANYASINI KINIYORUZ

Bilindiği üzere, basında Göztepe Stadı olarak bilinen stadyum projesine ilişkin imar planı değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak 24.02.2017-24.03.2017 tarihleri arasında askı ilanı yapılmıştı.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulumuz bileşenlerinden olan TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi de, daha yaşanabilir bir kent, toplumsal çıkarlar ve kamu yararı ilkeleri gereğince planlama ilkeleri ve şehircilik esasları doğrultusunda ilkesel ve teknik yanlışları itiraz süresi içerisinde ilgili kurum olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletmişti. Oda, itirazında özetle ‘konut yoğunluklu bir bölgenin içinde yapılacak, trafik yükü getirecek 20000 kişi kapasiteli ve içinde barındıracağı alışveriş merkezi gibi diğer kullanımlarla düşünüldüğünde kompleks bir yapının yakın ve uzak mesafede getireceği araç yükü ile ulaşım değerlendirmelerinin yapılması gerektiğini” belirtmişti.

Ancak plana ilişkin yapılan teknik ve bilimsel gerekçelere dayalı itirazın ardından Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyelerine yönelik tehditler yükselmiş, Oda, sosyal medya ve telefon tehditleri ile de desteklenen bir linç kampanyasının hedefi haline gelmiştir. Kampanya, Şube hizmet binasının hedef gösterilmesi noktasına kadar varmıştır. Şüphesiz ki bu kampanyanın nedeni, ilgili kesimlerin hedef gösteren yorum ve açıklamalarıdır.”

Binlerce Göztepe taraftarının tepkisini alan itirazları ve açıklamaları rağmen İzmir’in en güzle stadı olan, önümüzdeki sezon Süper Lig maçlarını ev sahipliği yapma ihtimali olan Göztepe stadının gecikmeli de olsa yapılması tamamlandı. Göztepeliler, statlarının yapılmasına karşı çıkan ve yapılmaması için mücadele eden CHP Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun belediye başkanı olmasına da sıcak bakmıyorlar. Göztepeli bir grup taraftar, “Göztepe bizim her şeyimiz, İzmir’in her şeyi. Bizim stadımızın yapılmasını istemeyeni, biz de Konak’ta belediye başkanı olarak görmek istemiyoruz” diyerek sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulundular.

Editör: Haber Ekspres