Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Millî Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, L1 Üçgen YouTube kanalına açıklamalarda bulundu.

"STEFAN KUNTZ TERCİHİ KESİNLİKLE YANLIŞ BİR TERCİH DEĞİLDİ"

Stefan Kuntz tercihi ile ilgili sözlerine başlayan Hamit Altıntop, "Stefan Kuntz tercihi kesinlikle yanlış bir tercih değildi. Şenol Güneş'in ayrılma kararı sonrasında federasyon beni A Milli Takım sorumlusu olarak atadı. Hedef, yeni bir antrenör bulmak ve 2022 Dünya Kupası'nı kovalamaktı. Takımı gençleştirmek ve geleceğe hazırlamak gibi planlarımız vardı. İnsanlar şunu çok fazla göz ardı ediyor, o dönem piyasada takımın başına getirebileceğimiz çok fazla hoca grubu yoktu. Shevchenko vardı, Conte vardı, Cherchesov vardı, Klinsmann vardı, Löw vardı. İnsanın bir çevresi var, ister istemez istişare ediyorsunuz ve istişare ettiğiniz zaman evet seçenekleri görüyorsunuz ama anlıyorsunuz ki bu seçenekler resime çok fazla uymuyorlar" dedi.

"CONTE YILLIK 10 MİLYON EURO'NUN ÜZERİNDE BÜTÇE İSTEDİ"

Açıklamalarına devam eden Altıntop, "Uymuyorlar çünkü konuşmalarımızdan sonra Löw 15 yıl baskı altında çalıştığı bir ortamdan sonra uzun bir süre görev almayacağını, Klinsmann ise Amerika'da olduğunu söyledi. Conte ile görüşmelerimiz çok uzun sürdü diyemem, pek ilgi alaka olmadı çünkü bizden yıllık 10 milyon Euro'nun üzerinde bir bütçe istediler. Shevchenko ile görüşmeler çok iyiydi, sinyali çok olumlu verdi ama aradaki enerji pek tutmadı.

Denizlispor'un zorlu ikilemi | Borçlar ve transfer yaptırımlarıyla karşı karşıya Denizlispor'un zorlu ikilemi | Borçlar ve transfer yaptırımlarıyla karşı karşıya

"BİR ARKADAŞIM 'STEFAN KUNTZ OLUR MU' DEDİ"

Bir arkadaşım Stefan Kuntz olur mu dedi. 3 tane final oynamış 5.5 yılda, Alman kültürü, Alman disiplini ve Beşiktaş hikayesi vardı. 6-1 Hollanda yenilgisinden sonra bizim toparlanmaya ihtiyacımız vardı. Toparlanmaya ihtiyacımız olduğu dönemde de evet takım kaliteliydi fakat dışarıdan yansıtıldığı gibi bir kalitesi yoktu ve zor bir süreçten geçmişti" şeklinde konuştu.

"BÜTÇE PROBLEMLERİ VARDI"

Bütçe konusunda sıkıntılar çektiklerini söyleyen Altıntop, "Bütçe problemleri de vardı. Evet, Federasyon dışarıdan çok büyük gözüküyor, çok büyük bir sorumluluğu var ama bütçe konusunda da kısmen zorluklar vardı o dönemde. Baktığımızda geçmişte alınan paraların 4'te 1'ini alıyordu. Kuntz ve beklentileri de kısmen frenleyebilecekti. Örneğin siz bir Mancini ya da bir Mourinho getirdiğinizde hemen beklentiler büyük oluyor. Temeli sağlam atıp ikinci ve üçüncü aşamalara ondan sonra geçmek zorundaydık.

"BU TAKIMI BİZ KUNTZ İLE GENÇLEŞTİRDİK"

Aslında baktığınızda Kuntz'un puan ortalaması gayet iyi. Bu takımı biz Kuntz ile gençleştirdik. Salih Özcan, Ferdi Kadıoğlu, Kenan Yıldız, Bertuğ Yıldırım, Doğan Alemdar, Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu gibi isimleri milli takıma kazandırdık.

"DIŞARIDA ÖYLE BİR ALGI ÖYLE BİR GÜÇ VAR Kİ, KARŞI ÇIKAMIYORSUNUZ"

Düşünün arkadaşlar, bu takım 2022 yılının Haziran ayında 4 maça çıkmış ve hiç gol yemeden 4'te 4 yapmış. O dönem federasyon başkanlığı seçimleri vardı ve çıkan ilk haberler "bu hoca gelecek, bu hoca gelecek; Kuntz gidiyor" yönündeydi. Tamam, 1-2 tane böyle haber olabilir ama her gün bu artmaya başladı. Yok diyoruz, yok öyle bir gündem. Oyunu eleştirebilirsiniz, hocanın gözünü-kaşını beğenmeyebilirsiniz, bunların hepsi olabilir. Dışarıda öyle bir algı öyle bir güç var ki, karşı çıkamıyorsunuz" diye konuştu.

Editör: Adnan Karabulut