27 Temmuz İzmir elektrik kesintisi | Hangi ilçelerde kesinti var? 27 Temmuz İzmir elektrik kesintisi | Hangi ilçelerde kesinti var?

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 90 dakika uygulamasının seçim vaatleri arasında olduğunu hatırlatan Dağ, bu uygulamanın hayata geçirilmesinin İzmir halkı için önemli bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Dağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İzmir’de toplu taşımada 90 dakika uygulaması, seçim sürecinde vaatlerimizden biriydi. UKOME gündemine geldiğinde büyükşehir belediyesi olarak sübvanse etmek suretiyle hayata geçireceğimizi ifade etmiştik. Sübvansiyon olmaksızın bunu UKOME gündemine getirmek sorumluluktan kaçmaktır, topu taca atmaktır ve İZBAN’a kaldıramayacağı bir mali yük yüklemektir."

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini belirten Dağ, teknik detayların hangi kurum veya kuruluşlarca karşılanacağının protokol altına alınması gerektiğini ifade etti. İzmirli vatandaşların 90 dakika uygulamasına olan ihtiyacına dikkat çeken Dağ, Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda aktif bir rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: Sedef Didem Ezme