TFF’de yapılacak seçimlerin erkene alınması için imza toplayan Kulüpler Birliği’nde yapılan çağrıların ardından imza sayısı 136’ya yükseldi. Altay’ın efsane isimlerinden Mustafa Denizli de erken seçim için imza verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu, 18 Temmuz tarihinde yapılacak olan seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. 18 Temmuz gününe kadar görevlerinin başında kalacağını açıklayan TFF’de Başkan Mehmet Büyükekşi’nin aday olup olmayacağı da merak konusu olmaya devam ediyor.

KULÜPLER İMZA TOPLUYOR

Süper Lig kulüpleri, TFF'nin olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi için noter onaylı imza toplamaya başladı. Kulüpler Birliği Vakfının Maslak'taki ofisinde bir araya kulüp temsilcileri, noter onaylı imzalarını veriyor. Bazı kulüp temsilcilerinin de imzalarını bulundukları kentlerden verecekleri bildirildi. Delegelerin yüzde 40'ının noterden imzasının toplanması halinde TFF Yönetim Kurulunun statüye göre bir ay içinde olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi gerekiyor. Federasyonun seçime gitmemesi durumunda oy kullanan delegelerin konuyu FIFA'ya taşıma hakları bulunuyor. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi dün yaptığı açıklamada, TFF'nin 18 Temmuz'daki mali genel kurulunu, seçimli genel kurul olarak yapma kararı aldıklarını açıklamıştı.

MUSTAFA DENİZLİ DE İMZA VERDİ

Geçmiş dönemde kulüpte teknik direktörlük yapan ve Altay’ın efsane isimlerinden olan Mustafa Denizli de erken seçime gidilmesi için imza verdi.

130 İMZA GEREKİYOR

TFF'nin seçim tarihini erkene çekmesi için gereken kongreyi toplayacak rakamın yüzde 40 yani 130 olması gerekiyor.

SAYI 136 OLDU

TFF’nin kulüplerin ‘erken seçim’ çıkışına “Azınlık çoğunluğa tahakküm edemez” şeklinde yanıt vermesinin ardından toplanan imzalarda sayı 136’ya yükseldi.

EDİTÖRÜN YORUMU

Türkiye futbolunda suların durulmadığı bir dönem yaşanıyor. Hakeme yumruk, takımın sahadan çekilmesi, Trabzon’daki saha olayları ve Süper Kupa rezaleti derken Türkiye Futbol Federasyonu seçim tarihini 18 Temmuz olarak belirledi. Yönetmeliğe göre toplanan imzalar yüzde 40’ı yani 130’u geçmek zorunda. Son olarak Mustafa Denizli’nin de imza vermesinin ardından sayı 136’ya ulaştı. TFF’nin yaptığı “Azınlık çoğunluğa tahakküm edemez” açıklamasının ardından verilen imzalarda çoğunluğa ulaştı. 18 Temmuz olarak açıklanan seçim tarihlerinin ise erkene alınması olağan duruma geldi. Süper Lig ve 1. Lig kulüplerinden toplanan imzalarla beraber yönetmelik gereği seçim erken tarihe alınabilir. İstanbulspor ve Fenerbahçe’nin başını çektiği Kulüpler Birliği de erken seçim konusunda ısrarcı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ise açıklanan 18 Temmuz tarihindeki seçimlerde aday olup olmayacağı merak konusu. Büyükekşi’nin yapılacak seçimlerde yeniden aday olacağı ve yönetiminde olan A Milli Takım’ın yaz aylarında yapılacak olan EURO 2024’e Yönetim Kurulu ile birlikte Federasyonun başında olmak istemesi ise kulislerde dönen iddialar arasında.

Transfer için kollar sıvandı | Taha’nın yerine yeni stoper Transfer için kollar sıvandı | Taha’nın yerine yeni stoper

Dünya basınında yer alan haberlerle de Türk futbolu rezaleti yaşadı. Geçtiğimiz günlerde Arda Güler de katıldığı bir programda Türkiye’de yaşanan skandal olayların ardından transfer olduğu Madrid’de kendisi ile dalga geçildiğini dile getirmişti. Yaşanan olaylar ve verilen skandal kararların ardından Mehmet Büyükekşi ve yönetiminin yeniden aday olacağı konusu ise başka bir skandal. Adana Demirspor eski Başkanı Murat Sancak’ın X hesabından yaptığı paylaşımlara Tatar Ramazan misali kötü niyetli futbol ikliminden takımları kurtarma düşüncesinde ise iddiaların doğruluğu korkutuyor. Bahis, FETÖ, adam kayırma ve eyyam… Ülke futbolu ameliyat masasında can çekişiyor. Büyükekşi ve yönetiminin rezalet idaresinde ise ‘Ben başarılı oldum’ argümanı olacak olan EURO 2024, hayalden bile öte değil.

Süper Kupa’da yaşanan rezalet, Trabzon’da yaşanan saldırı ve FIFA kokartlı hakeme saha içerisinde kulüp başkanı tarafından yumruk atılması. Yaşanan rezil olaylar sonrasında ise hala koltukta oturmaya niyetli bir başkan. Peki değiştirilmeye çalışılan yönetimin futbol iklimine olumlu mu bir etkisi olacak yoksa olumsuz mu? Geçmişten günümüze yaşanılan futbol olaylarının bu sene tavan yapmasının nedeni Büyükekşi ve yönetimi mi yoksa Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi durum mu? Trabzonspor Fenerbahçe maçında yaşanılan saldırının ardından AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kamera karşısına geçip parmağını sallaya sallaya kulüpleri şikeci olmakla suçlamıştı. Siyasi kaderin değişmesi futbolu aydınlık günlere taşır mı? Siyasi güç kullanarak 1. Lig ekiplerini tehdit eden yöneticiler, siyasetten aldıkları gücü futbolda çıkarları doğrultusunda kullanarak ceplerini ve itibarlarını kaybetmeme yoluna girdiler. Büyükekşi’nin yeniden aday olmadığı senaryoda ise ‘Yeniden Yapılanma’ adı altında Türk futbolunu daha karanlık günlerin beklediği soruları ise akıllara geliyor.

Adnan KARABULUT

Editör: Adnan Karabulut