İthalatçılar, Türkiye'den mal alımını sürdürmek için farklı yöntemler geliştirmeye çalışıyor. Ticaret Bakanlığı'nın getirdiği ihracat kısıtlamalarını aşmak amacıyla İsrailli bir nakliye şirketi, Türkiye'den mal temin etmenin yeni yollarını arıyor.

İsrailli nakliye şirketi iShip Forwarding'in CEO'su Eitan Ivan, "üçüncü ülkeler" aracılığıyla Türkiye'den ihracat yapmanın mümkün olduğunu belirtiyor. Ivan'a göre, bu yöntemle Türkiye'den sipariş edilen mallar, önce üçüncü bir ülkeye gönderilerek ardından İsrail'e naklediliyor.

İngiltere Maliye Bakanı Reeves’ten kritik açıklama! İngiltere Maliye Bakanı Reeves’ten kritik açıklama!

Ancak bu sürecin maliyetli olduğunu vurgulayan Ivan, "Türk üreticilerin hazırladığı siparişler var, ödemesi yapılmış ve Türkiye'de sıkışıp kalmış mallar da var, biz her şeyden önce bu sevkiyatları kurtarmak istiyoruz" diyor.

İvan, "Aslında bu pahalı bir süreç ancak üretim hatlarının durdurulması veya yükümlülüklerin yerine getirilmemesi sonucunda ortaya çıkabilecek zararlar ölçülemeyecek kadar büyük" ifadelerini kullanıyor.

Hangi ülkelerin bu lojistik rotada yer aldığı konusunda detay verilmese de, İsrail basınında Bulgaristan ve Romanya'nın bu ülkeler arasında olduğu iddia ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi