Başkan Cemil Tugay'dan Mimarlar açıklaması! Başkan Cemil Tugay'dan Mimarlar açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bir süredir gündemdeki genel sekreterlik görevi ile ilgili açıklamalarda bulundu.Başkan Tugay, mevcut Genel Sekreter Barış Karcı’nın göreve devam edeceğini ifade etti. Cemil Tugay bir süredir bu görev için ismi geçen Aykut Erdoğdu’nun ise farklı bir görev alacağını duyurdu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Aykut Erdoğdu bizim çok değerli siyasetçilerimizden, milletvekillerimizden. Ekonomi konusunda önemli birikimi olan kıymetlilerimizden biridir. Acaba böyle bir seçenek olabilir mi diye Genel Merkezimizin bunu dile getirmesiyle bizim de arkadaşlarımızla değerlendirmemizle böyle bir sürecimiz oldu. Ama böyle bir gerilim içinde yaşanan süreç asla olmadı" dedi. 

Karcı’nın devam edeceğini belirttikten sonra Erdoğdu'nun yeni görevini de açıklayan Tugay şunları söyledi:"Genel Sekreterlik makamında, Ege Bölgesi'nin tamamında koordinasyon sağlayacak bir planlama ajansı yapısı kurulacak ve değerli vekilimiz Aykut Erdoğdu da orada görev alacak.  Şunu da herkes bilmeli; ben İzmirlilerin hak ettiği en iyi hizmeti üretmek zorundayım. Bunun için bazı idari kararlar alıp, atamalar yapabilirim. Bunu bugün de 1 yıl sonra da yapabilirim. Aykut Erdoğdu Genel Sekreterlik görevine gelmeyecek. Bu kesin. Bu konuda Genel Başkanımız da nihai kararı verdi. Ben de kendisine fikirlerimi aktardım. Nihayetinde başka bir yapıyla beraber hem İzmir'e hem Ege'ye hizmet edecek bir birlikte görev yapacak. Daha farklı bir şey olmayacak." 


Başkan Özel ile sorunumuz yok
 

'Genel sekreterllik' makamı gerekçesiyle CHP Lideri Özgür Özel ile arasının açıldığı idddialarına da yanıt veren Tugay "Anıtkabir’de çekilen o fotoğrafta sen orada duracaksın sen şurada duracaksın diye bir işaretleme yapılmamıştı. Beni bir belediye başkanımız bir şey söylemek için oyaladı ben de fotoğrafa girmekte geciktim. Manisa Belediye Başkanı Ferdi Başkan da benimle birlikteydi.  Araya girip insanları itip kakamam. Genel başkanımızla Ankara’da görüştük defalarca el sıkıştık, ayaküstü sohbet ettik. En kısa zamanda Ankara’ya gidip genel başkanımızla görüşeceğim hem de aramızda hiçbir sorun olmadığını ispat edeceğiz" diye konuştu.

Editör: Haber Ekspres