1. etap olarak bilinen Kuşadası-Spil Dağı güzergahında bisikletçiler, Kuşadası'ndan başlayarak Selçuk, Özdere, Gümüldür, Yeniköy, Menderes, Havalimanı Kavşağı, Kısıkköy, Yeşilköy, Karaağaç, Nazarköy ve Kemalpaşa istikametinden Spil Dağı'na ulaşacaklar. 7. etap olan İzmir etabında ise, Çeşme Kalesi'nden başlayacak ve Ilıca, Şifne, Germiyan, Ildır, Urla-Barbaros Köyü, İçmeler, Urla, Narlıdere ve Balçova güzergâhını takip ederek, Mustafa Kemâl Sahil Bulvarı'ndan devam edecek, Konak, Bayraklı Sahili, Anadolu Caddesi istikametinden Yalı Caddesi'ne girecek ve Karşıyaka İskele'de sona erecek.

İzmirliler dikkat! 27 Nisan Cumartesi günü, bu yollar trafiğe kapalı olacak. Çeşme Kalesi önünden başlatılacak olan 125,4 kilometrelik İzmir etabı, Ilıca, Şifne, Germiyan, Ildır, Urla-Barbaros Köyü, İçmeler, Urla, Narlıdere ve Balçova güzergâhını takip ederek Mustafa Kemâl Sahil Bulvarı'ndan devam edecek ve Konak, Bayraklı Sahili, Anadolu Caddesi istikametinden Yalı Caddesi'ne girerek Karşıyaka İskele önünde son bulacak.

0X0 1713949166099

Ayrıca, 26 Nisan Cuma günü koşulacak olan 6. etapta da Selçuk, Özdere, Gümüldür, Yeniköy, Menderes, Havalimanı Kavşağı, Kısıkköy, Yeşilköy, Karaağaç, Nazarköy ve Kemalpaşa istikametinden Spil Dağı'na ulaşılacağı için İzmirlilerin trafik düzenlemelerine dikkat etmeleri önem taşıyor.

0X0 1713949167239

İzmir'den "Robotex" gururu! İzmir'den "Robotex" gururu!

Bu düzenlemeler kapsamında Çeşme Kalesi'nin başlangıç noktasından itibaren 1016, 1065, 2122, 5193, 5152 ve 6000 sokaklar trafiğe kapatılacak. İzmir-Alaçatı istikametine giden araçlar için 2122 ve Çeşme Asfaltı Caddesi yönü trafiğe kapatılacak, diğer yönde çift yönlü trafik akışı sağlanacak. Alaçatı Girişi'nden İzmir-Cesme Devlet Karayolu'na akış verilmeyecek, trafik akışı 1060 Sokak yönüne yönlendirilecek. Çeşme'den gelen trafik akışı Alaçatı Girişleri üzerinden İzmir-Çeşme Otoyolu'na yönlendirilecek. Çevre Yolu İkiztepeler Mevkii'nde Selway Alışveriş'e giden trafik Levent Marina ayrımından Çeşme İlçesi'ne yönlendirilecek. Bu önlemler, etkinlik sırasında trafik akışını düzenlemek ve katılımcıların güvenliğini sağlamak amacıyla alınmıştır.

Editör: Haber Ekspres