Törene, 9 Eylül Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Macit Sefiloğlu, kızı Dilan Sefiloğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkan Yardımcısı Mehlika Gökmen, İGC Genel Sekreteri Reşat Yörük, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, EMD Yönetim Kurulu Üyeleri, meslektaşları ve ailesi katıldı.

“GENÇLERE ÖRNEK OLURDU”

Mehlika Gökmen, Aytaç Sefiloğlu'nun dürüst gazetecilik anlayışıyla tanındığını belirterek, "Aytaç Sefiloğlu, genç gazetecilere yol gösterir, onlarla ilgilenirdi. Onun dürüstlüğü ve özverisi bugün bile hatırlanıyor ve genç gazetecilere örnek olmaya devam ediyor" dedi.

İSMİ YAŞATILIYOR

Macit Sefiloğlu ise eşinin anısının Narlıdere'deki bir parkta, bir gazetecilik yarışması ve bir basın merkeziyle yaşatıldığını ifade ederek, bu anlamlı jestler için teşekkür etti. Ayrıca, Aytaç Sefiloğlu'nun ilkelerinin genç gazeteciler arasında yaşadığını belirtti.

“UNUTULMAZ BİR MESLEKTAŞTI”

İşten çıkarmalar İZSU'da tansiyonu yükseltti! İşten çıkarmalar İZSU'da tansiyonu yükseltti!

EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan ise Aytaç Sefiloğlu'nun, meslektaşları arasında unutulmaz bir isim olduğunu vurgulayarak, "Onunla çalışmak ayrıcalıktı. Eğer yaşasaydı, genç gazetecilere büyük katkılar sağlayacaktı. Keşke günümüz genç gazetecileri de onun gibi değerli bir meslektaşla bir arada olma fırsatı bulabilseydi" diye konuştu.

KİTAP PROJESİ

Gazeteci Saadet Erciyas'ın önerisi üzerine, Aytaç Sefiloğlu'nun anılarından oluşacak bir kitap hazırlama kararı alındı. Bu amaçla bir çalışma komisyonu kuruldu ve gelecek yılki anma törenine yetiştirilmesi planlandı.

Editör: Haber Ekspres