Ramazan Bayramı yaklaşırken İzmir Büyükşehir Belediyesi vatandaşları sevindirecek bir karar aldı. ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ, Metro ve Tramvay hatlarının yanı sıra Büyükşehir-TCDD ortaklığıyla işletilen İZBAN da Ramazan Bayramı boyunca ücretsiz hizmet verecek.

Bayramda Nasıl Seferber Oluyor Toplu Taşıma?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı'nda vatandaşların yoğun olarak seyahat edeceğini düşünerek toplu taşıma seferlerini optimize etti. İşte detaylar:

8-9 Nisan tarihleri kamu personelinin idari izinli olduğu günler olacak. Bu tarihlerde ESHOT, İZULAŞ ve İZTAŞIT hatlarında takviyeli cumartesi sefer programı uygulanacak. Yani normal cumartesi seferlerine göre daha fazla araç sefere çıkacak.

Bayramın birinci ve ikinci günü Pazar günü yoğunluğuna göre düzenlenmiş takviyeli pazar sefer programı geçerli olacak. Bu sayede bayramlaşma ziyaretleri ve geziler için daha fazla sefer seçeneği sunulacak.

Bayram boyunca orman köylerine giden hatlar da hizmete devam edecek. Böylece bayramı şehrin dışında sevdikleriyle geçirmek isteyen vatandaşlar toplu taşımadan faydalanabilecek.

Kabristana Giderken de Ücretsiz Seyahat!

Ramazan Bayramı'nda yoğun olarak ziyaret edilen kabristanlara ulaşım kolaylaştırılıyor. ESHOT otobüsleri Arife günü ile bayramın ilk iki günü boyunca aşağıdaki hatlarda kabristanlara özel ek seferler düzenleyecek. Bu sayede vatandaşlar kabristan ziyaretlerini rahatlıkla gerçekleştirebilecek.

914 / Karşıyaka İskele – Doğançay Kabristanı

915 / Karşıyaka İskele – Örnekköy Kabristanı

917 / F.Altay - Balçova Kabristanı

918 / F.Altay – Narlıdere Aşağı Kabristan

919 / Konak – Karabağlar Kabristanı (diğer detaylar haberde)

Gece Seferleriyle de Rahatça Seyahat Edin

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gece saatlerinde ring seferleri düzenleyen hizmeti Baykuş Seferleri de Ramazan Bayramı'nda aralıksız devam edecek. Gaziemir, Çiğli, Bornova, Buca ve Narlıdere ilçelerinden Konak'a gece yarısından sabaha kadar hizmet veren Baykuş Seferleri sayesinde vatandaşlar istedikleri saatte güvenli bir şekilde seyahat edebilecek.

İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'ndan Seçilen Muhtarlara Tebrik Mektubu İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'ndan Seçilen Muhtarlara Tebrik Mektubu

Ramazan Bayramı'nız İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz toplu taşıma imkanı ile daha rahat ve keyifli olsun!

*

Editör: Nurican ALBAYRAK