Fahrettin Altay'dan Narlıdere'ye kadar uzanacak olan 7.2 kilometrelik F.Altay-Narlıdere Metro hattı için uluslararası bir ihaleye çıkacak. Metro hattının inşaat çalışmaları sırasında günlük yaşamın olumsuz etkilenmemesi için derin tünelle geçilmesi planlanıyor.

İzmir metrosunu Evka 3'ten Fahrettin Altay'a kadar uzatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de bu hattı Narlıdere'ye kadar uzatmayı hedefliyor. Böylelikle toplam metro hat uzunluğu 26 kilometreye çıkarılacak. Günlük yaşamı ve sosyal hayatı en az etkileyecek şekilde planlanan metro hattının ihalesi 20 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.

14. Emiralem Çilek Festivali coşkusu 14. Emiralem Çilek Festivali coşkusu

İhale süreci, 7.2 kilometrelik F.Altay-Narlıdere hattı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile yapılan kredi sözleşmesinin ardından başlatıldı. İlk aşama olarak teknik tekliflerin sunulacağı ihale süreci, daha sonra mali tekliflerin alınmasıyla devam edecek. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından 2018 yılı başlarında hattın yapımına başlanması planlanıyor.

F.Altay-Narlıdere hattında toplamda 7 istasyon bulunacak. Bu istasyonlar arasında Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastane, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Narlıdere, Siteler ve Kaymakamlık istasyonları yer alacak. İzmir'de ulaşımın daha modern ve etkin bir hale getirilmesini hedefleyen bu proje, şehir sakinlerinin yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Muhabir: HABER MERKEZİ