İzmir’de, 10 yıl önce başlatılan ancak davalardan ve arazi sorunlarından dolayı ilerleyemeyen Karşıyaka Stadyumu projesi hakkında AK Parti İzmir Milletvekili ve eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu, stadın yapım sürecini İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devretmeye hazır olduklarını belirtti. Kasapoğlu, “Önümüzdeki günlerde Cemil Bey ile görüşeceğiz. Biz yapıcı ve üretimden yanayız. Maalesef bir önceki döneminde başarıya ulaşamadık. Karşıyaka Stadında engellemeler bizi hedefimize ulaştıramadı. Karşıyaka Belediyesi ve Mimarlar Odası mahkemeye gittiler. Gelinen noktada Cemil Tugay ile Karşıyaka Başkanıyken görüşmüştük ve ‘Bize devredin, Büyükşehir ile yapacağız’ dedi. İlgili protokolleri göndermiştik ancak neticeye ulaşamadık. Bürokratik süreçleri tamamlama konusunda devir konusunda hazırız.

Biz önceden bu yana hazırız kendisi yeni başladı Büyükşehir’de. Seçimde de devralıp bitireceğine yönelik taahhüdü var. En hızlı şekilde umarım devri gerçekleştirip Karşıyakalı taraftarları mutlu ederiz. Temel ile ilgili bir süreç söz konusu, Projesiyle ilgili gayretli gelsinler, beraber bu adımları atalım” dedi.

Kaf Kaf Stadına Kavuşuyor

Buca sıkıntılı günler geçiriyor | Tesisler depo haline geldi Buca sıkıntılı günler geçiriyor | Tesisler depo haline geldi

AVAN PROJE KRİZİ ÇIKMIŞTI

Konuyla ilgili olarak Karşıyaka Belediye Başkanı iken Cemil Tugay, “Biz bu stadı yapmak istiyoruz ama proje konusunda sorunlar var. Bize iletilmiş tek bir şey var o da, avan proje. Yapılan işin adı zemin iyileştirme. Bu bir proje değil, proje yok diyebiliriz. Bununla yapım ihalesine çıkılmaz. Teknik ve detaylı hiçbir şey yok. Bu proje ile stadyum değil bina bile yapamazsınız. Avan projeyi yapan mimara bağlısınız. Büyükşehir’le görüşüldü fakat çok ciddi bir para talebinde bulunmuşlar. Proje için bu parayı vermeyeceklerini iletmişler. Bakanlığın verdiği mimarın projesini yürütmemiz gerek, bunu yapmayacağım dersek davalık oluruz. Bundan devam etmeliyiz. Bakanlık stadı yapmıyor madem bari projesini yaptırsın. Beni ilgilendirmez deyip bırakıyor ancak böyle konuşmadık” ifadelerini kullandı.

Kaf Kaf Stadına Kavuşuyorr

Editör: Adnan Karabulut