TFF 3'ncü Lig 2'nci Grup'ta taraftarının tıklım tıklım doldurduğu Alsancak Stadı'nda küme düşme hattındaki Hacettepe 1945'le 1-1 beraber kalan Karşıyaka, zirve yarışındaki rakipleri Batman Petrolspor ve Elazığspor'un kazanmasıyla şampiyonluk ve direkt grup finaline kalma şansını kaybetti. Gözünü Play-Off'a çeviren Kaf-Kaf'ın rakiplerinin kazanmasıyla grubu üçüncü bitirmesi kesinleşti. Grup üçüncülüğünü alarak Play-Off'un ilk iki turunda saha avantajını eline geçiren yeşil-kırmızılılar ilk turdaki rakibi son hafta belli olacak. Şu an 52 puanı bulup son hafta amatöre düşen Sapanca Gençlikspor deplasmanında prestij maçına çıkacak İzmir temsilcisi Play-Off'ta Anadolu Üniversitesi veya Silifke Belediyespor'la eşleşecek.

Aliağa’nın Konuğu Bodrumspor Aliağa’nın Konuğu Bodrumspor

TFF 2'nci Lig hedefine ulaşmak için Play-Off'ta 4 takımı saf dışı bırakması gerekecek Karşıyaka, tek maç eleme usulüne göre oynanacak ilk turda ev sahibi ekip olacak. Yeşil-kırmızılı ekip ilk turu geçerse Turgutluspor-Efeler 09 SFK eşleşmesinin galibiyle 2 maç üzerinden karşılaşacak. Bu turda ikinci maç Kaf-Kaf'ın ev sahipliğinde olacak. Karşıyaka'nın ilk maçı evinde oynayacağı grup finali de 2 maç üzerinden yapılacak. İzmir temsilcisi gruptaki 3 rakibini elerse 1'inci Grup'tan çıkacak takımla tarafsız sahada 2'nci Lig için finale çıkacak.

Kaf Kaf

Ergüllü'den teşekkür


Karşıyaka taraftarları Hacettepe 1945 önünde 12 bin 285 koltuk kapasiteli Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nı yıllar sonra doldurup takımlarına büyük güç oldu. Taraftarı övüp büyük destekleri için teşekkür eden Karşıyaka Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, "Şampiyonluğun provasını bu maçta yaptık. Taraftarımıza büyük desteklerine rağmen galibiyeti hediye edemediğimiz için üzgünüz ama biz pes etmeyeceğiz, onlar da etmeyip her zamanki gibi takımımızın yanında olsunlar. Onların bu ligin çok çok üzerindeki desteği sürdüğü sürece Play-Off'ta hiçbir rakip karşımızda duramaz" diye konuştu. 

Karşıyaka 2

Batuhan hayat verdi


Karşıyaka'da Hacettepe önünde uzatmada oyuna girip 90+3'üncü dakikada takımına beraberliği getiren tek golü atan 18 yaşındaki altyapı patentli forvet Batuhan Kuru, profesyonel kariyerinde ilk kez gol sevinci yaşadı. Geçen sezon 1 maçta süre alan, bu sezon U19 Gelişim Ligi'nde 16 kez ağları sarsarak dikkati çeken Batuhan, Elazığspor maçında sonradan oyuna girdikten sonra Hacettepe önünde bu kez ilk golünü attı. Genç futbolcu hem ailesini hem Karşıyaka altyapısı ve camiasını sevindirdi.  

Editör: Haber Ekspres