Gençlerden yaşlılara, 2000'den fazla katılımcı, 4 kilometrelik parkuru tamamlayarak Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'na koştu. Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, etkinliğe katılanları tebrik ederek, "Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyor, Zübeyde Hanım'ın huzurunda, annelik sevgisi taşıyan tüm kadınların Anneler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Renkli Görüntülerle Dolu Etkinlik

Karşıyaka Belediyesi tarafından her yıl yoğun ilgiyle düzenlenen Zübeyde Hanım Koşusu, bu yıl 35'inci kez gerçekleşti. Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal ve milli atlet Semra Aksu'nun başlama işaretiyle Anayasa Meydanı'ndan başlayan koşuya, 1850'si kayıtlı olmak üzere 2000'den fazla katılımcı katıldı. Bebek arabalarıyla anneler, yaşlılar, gençler ve sporcuların katılımıyla renkli görüntüler oluştu.

Torbalı Belediyesi'nin ilk 100 günü | "205 milyon borç ödedik" Torbalı Belediyesi'nin ilk 100 günü | "205 milyon borç ödedik"

Yaşın ve Mesleğin Önemi Yok

Sivas'tan dahi katılımcıların olduğu koşuda, 63 yaşındaki Fadime Demir gibi yaşlılar da yer aldı. Ayrıca, dünya şampiyonu jimnastikçi İbrahim Çolak'ın babası Mehmet Çolak ve Başkan Ünsal'ın oğlu Cem Ünsal da koşuya katılarak destek verdiler.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'nda son bulan koşunun bitiş noktasına ulaşan katılımcılar, Başkan Ünsal ve Semra Aksu tarafından karşılandı. Çip sistemiyle gerçekleştirilen organizasyonun ardından ödül töreni düzenlendi. En gençten en yaşlıya tüm katılımcılara anı madalyası verilirken, genel klasman ve yaş kategorilerinde dereceye girenler kupalarını aldılar. Törene Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi ve Büyükelçi Yeşim Kebapçıoğlu da katıldı.

Karşıyaka'nın Ayrıcalığı

Tüm sporcuları kutlayan Başkan Ünsal, "Bu anlamlı etkinlikte ter döken; sadece ayaklarıyla değil, yürekleriyle de Zübeyde Hanım’a koşan sevgili Karşıyakalılar…" diyerek duygularını ifade etti. Ünsal, Karşıyaka'nın sahip olduğu en büyük ayrıcalığın Zübeyde Hanım'a ev sahipliği yapmak olduğunu belirtti ve Cumhuriyet'e ve geleceğe sahip çıkacaklarını vurguladı.

Semra Aksu'ya Saygı Duruşu

Başkan Ünsal'ın konuşmasında Semra Aksu'ya duyduğu hayranlık da dile getirildi. Aksu'nun Türk sporuna büyük katkıları olduğunu belirten Ünsal, ona olan saygısını seyircilerle paylaşarak Aksu'yu alkışladı.

Kaynak: BÜLTEN