Dernek üyeleri KETEM'e giderek hemşirelere pasta keserek ve hediyeler vererek bu özel günü kutladı. Kutlama programına İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cenk Benli, KAR-İŞKAD Başkanı Nil Güneri ve üyeleri, KETEM Sorumlu Uzman Doktor Derya Karagülle ve görevli hemşireler katıldı.

Başkan Güneri'nin Hemşirelere Mesajı

KAR-İŞKAD Başkanı Nil Güneri, yaptığı konuşmada hemşirelerin mesleklerini büyük bir fedakarlıkla yerine getirdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Bu özel günü Karşıyaka Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nde görevli hemşirelerimiz ile kutlamak istedik. KETEM kadınlarımızın korkulu rüyası olan meme ve rahim ağzı, erkeklerde kolon kanseri taramasına yönelik çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaları çok önemsiyoruz. Bugün burada KETEM'de görev alan hemşirelerimiz nezdinde bütün hemşirelerimizin gününü kutluyoruz."

KETEM'de Sunulan Ücretsiz Tarama Hizmetleri

Ulusal Kanser Tarama Programı çerçevesinde KETEM'de şu taramalar ücretsiz olarak yapılıyor:

30-65 yaş arası kadınlarda rahim ağzı kanseri taramasına yönelik HPV-DNA testi
40-69 yaş arası kadınlarda meme kanseri taramasına yönelik MAMOGRAFİ
50-70 yaş arası kadın ve erkeklerde kolon kanseri taramasına yönelik GGK (Gaitada Gizli Kan) testi

Riskli Bulunan Kişilerde Yapılan İşlemler

Testler sonucunda riskli bulunan kişiler, gerekli bilgilendirme yapılarak Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde, Sağlık Bakanlığının belirlediği kriterler doğrultusunda ve Hastanelerin görevlendirdiği Uzman Hekimlere yönlendiriliyor. Gittikleri kurumlarda yapılan işlemler ve kişilerin ileri tetkik ve tedavi işlemleri de KETEM tarafından izleniyor.

Hemşirelere Teşekkür ve Hediyeler

KAR-İŞKAD'lı kadınlar hemşirelerin tek tek gününü kutlayarak hediyeler verdi ve birlikte pasta keserek günü kutladı. Bu anlamlı günde hemşirelerin emekleri ve fedakarlıkları takdir edildi.

İZSU ve Gediz Elektrik yetkililerinin de yer aldığı 11 kişiden 10'u adliyede! İZSU ve Gediz Elektrik yetkililerinin de yer aldığı 11 kişiden 10'u adliyede!

Editör: Sedef Didem Ezme