İzmir Yazarlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aysun Nacarfırat, İzmir Kitap Fuarı’nda (İZKİTAP) yaşanan aksaklıklara değindi. Tuvalet sorununa dikkat çeken Fırat, “Tuvaletler temizlenmiyor ve çok erken saatlerde kapanıyor” dedi.

İzmir Kitap Fuarı (İZKİTAP) 19 Nisan’da kapılarını ziyaretçilere açmıştı. Fuar içerisinde yer alan STK ve derneklerin bulunduğu alanda tuvalet krizinin boy gösterdiği ifade edildi. Aysun Nacarfırat, erken saatte kapanan tuvaletlere tepki gösterirken şu ifadelere yer verdi: “İnsanların doğal ihtiyaçlarından biri tuvalete gitmektir. Fakat burada tuvaletler saat 17.00’de kapanıyor. Bu saatten sonra insanlar kaderine terk ediliyor. O saatten sonra kullanılması içinde seyyar tuvaletler konulmuş. Fakat hiçbir şekilde takibi yapılmadığı için çok pis durumdalar. Mecburen mescide gitmek durumunda kalıyor insanlar ama orası da 10 TL ücret talep ediyor. Belediyenin elinde tüm olanaklar varken biz neden bu parayı vermek zorunda kalıyoruz bunu sorguluyoruz. Bu duruma oldukça üzüldük.”

Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı sevdiklerini ancak unutulan noktaları da söylemekten çekinmeyeceklerini dile getiren Nacarfırat, “Bildiğimiz kadarıyla belediyenin yetkilileri titiz çalışıyorlar. Sanırım burada bir atlama oldu. Bu 10 gün süresince bu tuvaletlerin süresiz açık olması gerekiyor. Çünkü burada yaşlı yazarlar ve ziyaretçilerimiz de mevcut. Onların çok sık tuvalete gitmesi gerekebiliyor. Tuvaletlerin düzenli olarak temizlenmesini ve süresiz açık olmasını talep ediyoruz” dedi.

İzmir'de Hıdırellez Coşkuyla Kutlandı! İzmir'de Hıdırellez Coşkuyla Kutlandı!

ÇAY İKRAMI İSTİYORUZ

Nacarfırat, belediyenin bir ikramları da atladığına dikkat çekerek, “Son olarak burada bulunan sivil toplum kuruluşları ve derneklere bir çay ikramı bile yapılmıyor. Bunu da atladılar diye düşünüyorum. Günde iki kez çay ikramı yapılırsa oldukça mutlu oluruz” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Ekspres