Karşıyakalılar aşurenin bereketi ile bir araya geldi Karşıyakalılar aşurenin bereketi ile bir araya geldi

Konak Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliğinde sürdürülen 'Okuyan Bir Gelecek' projesi, dezavantajlı bölgelerdeki miniklere kitap okuma alışkanlığı kazandırıyor ve ailelere çocuk gelişimi konusunda bilinçlendirme çalışmaları sunuyor.

Erken Yaşta Kitap Okumayla Kelime Hazinesi Gelişiyor

Beştepeler, Toros Sosyal Tesisleri, Zeytinlik ve Aziziye semt merkezlerinde yürütülen proje kapsamında, AÇEV tarafından seçilen kitaplar eğitmenler tarafından okunuyor, bilinmeyen kelimeler açıklanarak kelime dağarcığının gelişmesine katkıda bulunuluyor. Kitaplardaki hikayelere paralel oyunlar da oynatılarak öğrenme eğlenceli hale getiriliyor.

Eşit Fırsatlar ve Sağlıklı Gelişim Hedefleniyor

Proje ile okul öncesi eğitime erişemeyen dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sunulmasının yanı sıra ebeveynlerin çocuklarının sağlıklı gelişimlerini destekleyebilmeleri de sağlanıyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personelleri tarafından 'Aile Seminerleri' düzenlenerek ebeveynlere kitap okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırma yöntemleri ve nitelikli çocuk kitaplarının özellikleri anlatılıyor.

Yeni Dönem Kayıtları Eylül'de

Yıl boyunca Minikler Konağı ve Oyun Odaları'nda uygulanan ve Konak'ın birçok semtinde yaygınlaştırılması planlanan projenin yeni dönem kayıtları eylül ayında başlayacak. Kayıtlar hakkında detaylı bilgi almak isteyenler 0 232 484 53 01 numaralı telefondan Konak Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün 2963 dahili hattına bağlanabilir.

Editör: Emir Çetintaş