Konak Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısı Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu meclis toplantısında, belediyenin yenil kadrolarını açıkladı. Konak Belediyesi’nin yenilenerek güçlendiğini ifade den Başkan Mutlu şeffaf yönetim ilkesine değinerek, “Sadece meclis üyelerine değil, Konak halkıyla verilerimizi paylaşacağız. Seçim bildirgemizde şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyeceğimize yer vermiştik. Sadece meclis üyelerine değil, Konak halkıyla verilerimizi paylaşacağız. Göreve geleli bir ay oldu ve düzenleme yapıyoruz. Verilerin hızlıca toplanması, rapor haline getirilmesi ve aylık olarak web sitemizde yayınlanması gündemde” diye konuştu.

A32416D7 1798 43A6 B9Fc 637Fa71C3Ed1

Toplantıda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, belediye hizmet binası inşaatı ile ilgili şu ifadelere yer verdi: "Bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi protokol kapsamında ne kadar katkı yaptı? Bildiğimiz kadarıyla 1 milyon TL. Şu ana kadar belediyemizin 18-19 milyon TL harcama yaptığı bilgisi var elimizde. Büyükşehir Belediyesi hem yerimizi aldı hem de paramızı ödemiyor. Bunun çok ciddi bir şekilde irdelenmesi gerekiyor."

EROL: KOMİSYONLAR 3'E DÜŞÜRÜLMELİ

Karabağlar’ın geleceği ortak yönetim anlayışıyla oluşturuluyor Karabağlar’ın geleceği ortak yönetim anlayışıyla oluşturuluyor

Dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Emrah Erol ise, 5 kişilik komisyonların 3'e düşürülmesi gerektiğini söyleyerek, "Belediye işçilerinin bazı ikramiyelerinin yatırılmadığı söylendi. Komisyonların bir önceki toplantıda birleşmesi sağlanmışken ve mart ayı huzur hakları henüz yatırılmamışken yeni komisyonların kurulmasının belediyeye iş yükü olacağını düşünüyorum. Komisyonlarda 5 kişilik ekiplerle çalışıyoruz. Bunun üçe düşürülmesini öneriyorum. Huzur hakkı payları yatırılmayacaksa belediyemize helal olsun diyorum malum durumumuz belli" ifadelerine yer verdi.

Editör: Ferhat Yiğit Adıgüzel