Program kapsamında 89 kadın kooperatifine 20 milyon TL hibe desteği sağlanacak.

Rusya Merkez Bankası faizi kararını açıkladı! Rusya Merkez Bankası faizi kararını açıkladı!

KOOP-DES Programı Nedir?

Ticaret Bakanlığı tarafından, kadınların kooperatifçilikte daha fazla yer almasını teşvik etmek amacıyla başlatılan KOOP-DES programı kapsamında, 2020 yılından bu yana ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflere hibe desteği veriliyor.

Bu Yılki Yenilikler

Bu yıl program kapsamında kuruluş, işleyiş ve denetimleri Bakanlıkça gerçekleştirilen tüm kooperatif ve üst kuruluşlarının programa başvuru yapabilmesi sağlandı.

Desteklenen Projeler

Kooperatiflerin sunduğu projelerin değerlendirilmesinin ardından, 40 ilden 89 kooperatifin makine ekipman alımı ve nitelikli personel istihdamı konularındaki 97 projesi desteklenmeye değer görüldü. Desteklenen projelerin tutarı 26 milyon 642 bin 147 lirayı bulurken, Bakanlıkça sağlanacak hibe tutarı ise 20 milyon 585 bin 53 lira olarak belirlendi.

Başarılı Kooperatiflere Tebrikler

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "KOOP-DES programı ile kadınların ekonomik hayata katılımını ve girişimciliğini teşvik etmeyi, kooperatifçilik yoluyla gelirlerini artırmayı ve kalkınmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu yıl program kapsamında 89 kooperatifimize 20 milyon TL hibe desteği sağlayarak, onların projelerini hayata geçirmelerine yardımcı olacağız. Başarılı olan tüm kooperatiflerimizi tebrik ediyor, projelerinin hayırlı ve bereketli olmasını diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Editör: Emir Çetintaş