Haziran ayında idrak edilecek olan Kurban Bayramı, 4 gün sürerken, tatil planları şimdiden merak konusu oldu. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi, bu bayramda da tatil süresi uzatılacak mı? Kamu ve özel sektör çalışanları, bu yılki bayram tatilinin kaç gün süreceğini araştırıyor. Tatil planlarınızı yapmadan önce, işte bilmeniz gerekenler...

Kurban Bayramı tatili 2024 takvimi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı takvime göre, Kurban Bayramı arefesi 15 Haziran Cumartesi gününe denk geliyor. Bayramın ilk günü ise 16 Haziran Pazar günü başlayacak. İşte, tam takvim:

Arefe Günü: 15 Haziran 2024, Cumartesi
1. Gün: 16 Haziran 2024, Pazar
2. Gün: 17 Haziran 2024, Pazartesi
3. Gün: 18 Haziran 2024, Salı
4. Gün: 19 Haziran 2024, Çarşamba

Bayram tatili 9 gün mü?

Resmi açıklamalara göre, bayram tatili normalde 4 gün sürüyor. Ancak, geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi, idari izin eklenerek tatilin 9 güne çıkarılması söz konusu olabilir. Resmi bir karar henüz açıklanmadı. Eğer Perşembe ve Cuma günleri de tatile dahil edilirse, toplam tatil süresi 9 güne ulaşabilir.

Kurban Bayramı’nda kapalı olan yerler

Bayram tatili süresince, bankalar, kamu kurumları, eczaneler, noterler, sağlık ocakları kapalı olacak. Hastanelerin acil servisleri ise hizmet vermeye devam edecek. Eczaneler ise nöbet sistemiyle çalışacak.

Türkiye'nin döner hamlesi Almanya'da kriz yarattı Türkiye'nin döner hamlesi Almanya'da kriz yarattı

Okullar kapanıyor, bayram tatili başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre, okullar 14 Haziran Cuma günü kapanacak. Bayram tatili bu tarihten sonra başlayacak. Yeni eğitim-öğretim yılı ise 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Merak edilen soru: Tatil 9 gün mü olacak?

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olup olmayacağı konusu, resmi bir açıklama yapılmadığı için netleşmedi. Tatil süresinin uzatılıp uzatılmayacağı merakla bekleniyor. Tatil planlarınızı yapmadan önce resmi açıklamaları takip etmeyi unutmayın.

Kaynak: Haber Merkezi