Kula ilçesinde düzenlenen kutlamalar, genç sporcuların yeteneklerini sergilediği etkinliklerle renklendi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Kula Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ufuk Özlem'in konuşmasının ardından, Kula'nın en eski yaren ekibi olan Kula Yaren Ekibi ve Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Gün boyunca devam eden etkinlikler arasında minik öğrencilerin jimnastik gösterileri ve Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin vals gösterisi de yer aldı.

Manisa 27 Temmuz 2024 su kesintisi! Manisa 27 Temmuz 2024 su kesintisi!

Alaşehir ilçesinde ise kutlamalar ilçe stadında gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Spor Müdürü Onur Katar'ın konuşmasıyla devam eden programda, kompozisyon, resim, şiir ve spor yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi. Kutlamalar, halk oyunları ve spor gösterilerinin ardından geçit töreniyle son buldu.

Sarıgöl ilçesinde düzenlenen kutlamalarda ise Sarıgöl ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Gökhan Yıldırım'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları ve spor gösterileri büyük ilgi gördü. Törene Sarıgöl Kaymakamı Ali Arıkan, Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz ve daire amirleri ile siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Selendi ilçesinde ise yağışlı hava nedeniyle kutlama programı kapalı spor salonunda gerçekleştirildi. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri tarafından şiir ve müzik dinletileri sunuldu. Halk oyunları ekibinin folklor gösterisiyle renklenen program, dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Editör: Simge Akbulut