DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kararı doğrultusunda esnaf kefalet kredilerinde faiz oranlarının artırılmasına karşı çıktı. Ösen, esnafın ve kriz mağdurlarının faturayı ödediği bir sistemin yaratıldığını belirtti.

İzmir Milletvekili Ösen, “Faiz ve enflasyonun yüksek olduğu bu dönemde kriz faturasının esnafa kesilmesi akıl tutulmasıdır" ifadelerini kullandı. Ösen, kredi faizlerindeki artışın, geçmiş borçları da kapsayarak esnafları zor durumda bıraktığını ve krizle mücadele eden işletmeleri olumsuz etkilediğini dile getirdi. Yaşanan ekonomik krizin temel nedeninin irrasyonel ekonomi politikaları olduğunu belirten Ösen, hükümetin faiz politikalarının ülkeyi bu hale getirdiğini savundu.

Günaydın: Sokak hayvanlarıyla ilgili süreçten AKP, MHP'li vekiller de rahatsız Günaydın: Sokak hayvanlarıyla ilgili süreçten AKP, MHP'li vekiller de rahatsız

Kredi faizlerindeki artışın esnafa ve kriz mağdurlarına yönelik bir adaletsizlik olduğunu ifade eden Ösen, sorumluluğun sadece Merkez Bankası'na atfedilemeyeceğini ve ekonomik politikaların gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Ösen, esnafın yaşadığı geçim sıkıntısının daha da artacağı endişesini dile getirerek, bu adımlardan geri dönülmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi