Muğla genelinde en büyük sorunun su kayıp kaçağı olduğunu belirten Aras, Bodrum'da bu oranın %35'lere ulaştığını söyledi. Kayıp kaçak suyun önlenmesi için Avrupa Kalkınma Bankası'ndan kredi almaya hazır olduklarını ve Bodrum'da CTP hatlarının Kasım ayından itibaren yenileneceğini ifade etti.

Denizden Su Arıtma:

Denizden su arıtma projelerinin de hazır olduğunu belirten Aras, ÇED süreçlerinin hızlandırılmasıyla projelere başlanabileceğini söyledi.

Arıtılmış Suyun Geri Kullanımı:

Arıtılmış suyun geri kullanımı ile ilgili de projelerinin olduğunu belirten Aras, bu sayede su kaynaklarının daha etkin kullanılacağını kaydetti.

Bodrum Hatları Yenilenecek:

Bodrum'da 13 kilometrelik bir alanda CTP hatlarının yenileneceğini ifade eden Aras, gerekli kaynak bulunamaması halinde bu yatırımı kendi kaynaklarıyla gerçekleştireceklerini söyledi.

Ortak Çalışma Vurgusu:

Aras, su sorununa çözüm için tüm kurumların birlikte çalışması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda İl Su Kurulu'ndan da destek beklediklerini ifade etti.

Vali Akbıyık da Suyun Önemini Vurguladı:

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık da toplantıda yaptığı konuşmada, dünyanın büyük bir içme ve sulama suyu krizine doğru gittiğini vurgulayarak suyun tasarrufu ve bilinçli kullanılması konusunun çok büyük önem arz ettiğini söyledi.

Muğla’da özel gün dolu dolu kutlandı Muğla’da özel gün dolu dolu kutlandı

Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Bilgi Verdi:

Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaaslan ise Muğla'nın su eksiklerini giderilmesi için hazırladıkları önerileri paylaşarak kentin su durumu ile ilgili açıklamalar yaptı.

Editör: Emir Çetintaş