Menteşe ilçesinde gerçekleştirilen kutlama programı, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk töreninin ardından yaklaşık bin kişinin katılımıyla düzenlenen Gençlik Yürüyüşü, kutlamaların yapılacağı Atatürk Stadyumu'nda sona erdi.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 105. yıl dönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. 19 Mayıs, aziz milletimizin yeniden dirilişinin, ayağa kalkışının; esarete, teslimiyete ve mandaya karşı bağımsızlık mücadelesini başlattığı gündür." dedi.

Başkan Açıkbaş, gençlere seslenerek, "Bu büyük sorumluluğun bilinciyle çok çalışmalı, ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olmaya gayret etmelisiniz. Unutmayınız ki vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır. Egemenliğimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı sevgili gençler, unutmayınız ki Türkiye'nin gücü sizlersiniz, Türkiye'nin gücü gençliğidir." şeklinde konuştu.

Marmaris'ten 32 bin ton atık çıktı! Marmaris'ten 32 bin ton atık çıktı!

Kutlamalar, halk oyunları, jimnastik, trambolin, güreş, basketbol ve model uçak gösterileriyle renklendi. Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Muğla İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar da kutlamalara katıldı.

Editör: Simge Akbulut