Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Merkez Bankası'nın faizi yüzde 50'de sabit tutmasının ardından dolar için önemli bir tahminde bulundu. Geçer, doların olası senaryolarda 100 liraya kadar çıkabileceğini belirterek, piyasalara dikkat çekti.

Bakan Şimşek açıkladı | Kirada yüzde 25 sınırı düşürülecek mi? Bakan Şimşek açıkladı | Kirada yüzde 25 sınırı düşürülecek mi?

Dolar fiyatları nereye gidecek?

Geçer, dolar kurunun 100 liraya kadar yükselmesinin ani olmaması ve piyasayı sarsmaması gerektiğini vurguladı. Uzmanlar, dolar kurunun önümüzdeki dönemde nasıl bir seyir izleyeceğini ise Merkez Bankası'nın politikaları ve küresel gelişmelere bağlı olarak değerlendiriyor.

Dolar ve euro fiyatları ne kadar?

8 Mayıs'ta doların kapanış fiyatı 32.247 TL olarak gerçekleşti. Euro ise bir önceki kapanışına göre %0.08'lik bir düşüşle 34.6664 TL alış ve 34.7002 TL satış fiyatlarıyla işlem görüyor.

Dolar kuru hakkında dikkat edilmesi gerekenler

Dolar kurundaki dalgalanmalardan etkilenmemek için yatırımcıların ve döviz bürolarının piyasayı yakından takip etmesi ve uzman görüşlerini dinlemesi önemlidir.

Selçuk Geçer kimdir?

Selçuk Geçer, Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden biridir. Para piyasaları ve döviz kuru konusunda yaptığı tahminlerle tanınır. Geçer, çeşitli televizyon programlarında ve köşe yazılarında döviz kurları ve yatırım tavsiyeleri hakkında yorumlar yapmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi