Genç Girişimciler, Meyve Sebze Kayıplarını Önlemek İçin Harekete Geçti Genç Girişimciler, Meyve Sebze Kayıplarını Önlemek İçin Harekete Geçti

Müdürlük yetkilileri, üzüm bağlarında rekolte kaybına neden olan bu zararlıya karşı "Japon Tuzağı" adı verilen feromon tel ve kapsül uygulamasının başladığını üreticilere hatırlattı.

Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Akar, bu aylarda üzüm bağlarına feromon tel veya kapsülü uygulamanın önemine vurgu yaparak, bu uygulamanın salkım güvesine karşı koruyucu olduğunu belirtti. Feromon tel veya kapsülün yaydığı koku sayesinde salkım güvesi haşerelerinin erkek ve dişisinin birbirlerini bulamadığını ifade eden Akar, bu sayede üzüm bağlarının zarar görmesinin önüne geçilebileceğini dile getirdi.

Akar, feromon tel veya kapsül uygulamasının 5-6 asma arasına konulması gerektiğini de ekledi. Bu uygulamanın, üzüm üreticilerinin ürünlerini salkım güvesi zararından koruması için etkili bir yöntem olduğunu vurguladı. Üreticilerin bu önlemi alarak üzüm bağlarını güvence altına almalarının önemine dikkat çekti.

Editör: Haber Ekspres