Milyonlarca öğrenci ve velinin yakından takip ettiği gelişmelerin ardından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" isimli yeni müfredat taslağı yayımlandı. Bu gelişmelerin ardından öğrenciler, arama motorlarında "İntegral dersi kalktı mı?" gibi sorularla yanıt aramaya başladılar.

Yeni müfredat taslağının yayımlanmasıyla birlikte, özellikle 12. sınıflarda işlenen integral konusunun müfredattan çıkarıldığı bilgisi dikkat çekti. Bununla birlikte, 12. sınıf matematik programında limit ve türev kavramlarının daha kapsamlı bir şekilde ele alındığı belirtiliyor.

Yeni Müfredat Hangi Sınıfları Kapsıyor?

Gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren yeni müfredat, okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli olarak uygulanacak.

Öğretmenlere "Akıl ve Zekâ Oyunları" hakemlik eğitimi verildi Öğretmenlere "Akıl ve Zekâ Oyunları" hakemlik eğitimi verildi

12. Sınıf İntegral Dersi Kalktı mı?

Gelen taslakta, ortaöğretim matematik ders programına uygun olarak 12. sınıflarda işlenen integral konusunun müfredattan çıkarıldığı görülüyor. Bunun yerine, 12. sınıf matematik programında limit ve türev kavramlarının daha kapsamlı bir şekilde ele alındığı belirtiliyor.

Ders Saatlerine Düzenleme Gelecek mi?

Milli Eğitim Bakanı, mevcut müfredatın konu yoğunluğuna dikkat çekerken, müfredatı yetiştirmek amacıyla haftalık ders saatlerini artırmak yerine konularda sadeleştirmeye gidildiğini açıkladı. Bakan Tekin, "Ders saatlerinde bir değişiklik yok, konularda sadeleşme var. Müfredatta yüzde 35'lik bir seyreltme içine girdik." ifadelerini kullandı. Bu açıklamaya göre, okullardaki ders saatlerinin kısalması beklenmiyor.

Muhabir: HABER MERKEZİ