İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl beşincisini düzenlediği Maraton İzmir başladı. Organizasyonda, Teknik Direktör Ersun Yanal, 42 ve 10 kilometrelik yarışların başlangıcını yapacak isimler arasında yer aldı.

Dünya Atletizm Federasyonu'nun Road Race Label (Uluslararası Yol Koşusu Sertifikası) verdiği Türkiye’nin en hızlı maratonu, saat 08.00’de Şair Eşref Bulvarı’ndaki eski İZFAŞ Genel Müdürlüğü binasının önünden başladı. Sporcular, 42 kilometrelik yarışta Alsancak üzerinden Karşıyaka’ya ulaşacak ve Bostanlı İskelesi’ne gelmeden geri dönecekler. Aynı parkurdan bu sefer Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İnciraltı’na varacak sporcular, Marina İzmir’den dönerek başlangıç noktasında yarışı tamamlayacaklar. Yarışta 38 farklı ülkeden toplam 600 sporcu mücadele ediyor. Maraton İzmir kapsamındaki 10 kilometrelik yarışın başlangıcı da aynı gün ve aynı noktadan saat 07.00’de yapıldı. Sporcular, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki Köprü Tramvay durağından dönerek, Fuar Kültürpark eski İZFAŞ binası karşısında yarışı tamamlayacaklar. 10 kilometrede 5 bin atlet start aldı.

2021 yılında 2:09:35'lik dereceyle Tsegaye Getachew, Türkiye rekorunu kırarak Maraton İzmir'e Türkiye'de koşulan en hızlı parkur unvanını kazandırdı. Bu rekor sayesinde Maraton İzmir, 2021 yılı World Athletics Dünya Sıralaması'nda 20. sıraya yerleşti. 2022'de ise 2:09:27'lik muhteşem bir dereceyle Kenyalı ünlü atlet Lanny Rutto, rekoru daha da ileri taşımayı başardı.

İzmir'de şehit aileleri kahvaltıda buluştu! Yardımlaşma ve Dayanışma derneğinin jesti İzmir'de şehit aileleri kahvaltıda buluştu! Yardımlaşma ve Dayanışma derneğinin jesti

Kaynak: İHA