5 bin 600 atletin koştuğu maraton, renkli görüntülere ve heyecana sahne oldu.

Maraton, uluslararası yol yarışları kategorisinde düzenlenen ve World Athletics Label unvanına sahip bir etkinlik olarak gerçekleşti. Avek Otomotiv'in isim sponsorluğunu üstlendiği maratona bu yıl Sidrex, İzmirli, SPX, Kula Doğal Maden Suyu ve Thera Vita gibi firmalar da destek verdi.

Survivor gibi kavşak! Sürücüler zor anlar yaşadı Survivor gibi kavşak! Sürücüler zor anlar yaşadı

21042024 121128 14

Koşuda Zafer Kenyalı ve Etiyopyalıların

42 kilometrelik yarışta erkeklerde Kenyalı Vitalis Kibiwot birinci olurken, kadınlarda ise Etiyopyalı Aamelmal Tagel birinciliği elde etti. Maraton boyunca şiddetli rüzgarın etkisiyle rekorlar biraz engellendi, ancak yine de yarış oldukça çekişmeli geçti.

Gün Boyu Heyecan ve Renkli Anlar

Maraton boyunca Kültürpark, sporcuların kimono giydiği, stantlardaki etkinliklerle renklenen ve müzikle dansın keyfinin çıkarıldığı bir atmosfere dönüştü. İzmirli spor severler ve yarışçılar, bir araya gelerek unutulmaz anlar yaşadı.

21042024 121128 8

Dereceye Girenler ve Ödüller

Koşunun sonunda dereceye giren sporcular, Kültürpark'ta düzenlenen ödül töreninde ödüllerini aldılar. Ayrıca, farklı yaş gruplarında dereceye giren sporcular da ödüllendirildi. Maratonda gösterdikleri başarıdan dolayı tüm sporcular tebrik edildi ve başarılarının devamı dileyildi.

21042024 121128 13

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Teşekkür

Ödül töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis CHP Grup Sözcüsü Elvin Sönmez Güler, sporcuların katılımlarından dolayı teşekkür ederek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın selamlarını iletti. Başkan Tugay, tüm sporcuları tek tek kutlayarak katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Editör: Haber Ekspres