Bu özellik, ChatGPT'nin kullanıcıların sağladığı bilgileri ve tercihleri hatırlamasını sağlayarak, yanıtları daha kişisel hale getiriyor.

ChatGPT'nin hafızası, iki şekilde çalışıyor: Kullanıcılar belirli ayrıntıları hatırlamasını isteyebilir veya ChatGPT, diğer algoritmalarda olduğu gibi konuşmalardan öğrenerek bilgi edinebilir.

OpenAI, ChatGPT'nin artık anıları güncellediğinde kullanıcılara bildirim göndereceğini belirtti. Bu sayede kullanıcılar, ChatGPT'nin hatırladıklarını gözden geçirebilir ve istenmeyen ayrıntıları unutturabilirler.

Özellikle aktif konuşmalar sırasında ChatGPT, ayrıntıları her zaman hatırlayabilir. Örneğin; ChatGPT'den bir e-posta taslağı istediğinizde ve daha sonra "bunu daha profesyonel hale getir" dediğinizde, ChatGPT e-postadan bahsettiğinizi hatırlayacak.

Bu özelliği kullanmak isteyen kullanıcılar, ayarlardan "Memory"yi açıp kapatabilir ve anılarını silebilirler. Bunun için, profilinize tıkladıktan sonra Ayarlar'a gidip Kişiselleştirme sekmesine geçmeniz yeterli olacaktır. Ardından "Memory" sekmesinden tercihlerinizi yönetebilirsiniz.

Kuantum internet gerçeğe dönüşüyor! Kuantum internet gerçeğe dönüşüyor!

OpenAI, bu özelliğin Team, Enterprise ve GPT'lere de geleceğini belirtti ancak zaman çizelgesi hakkında bilgi vermedi.

Bu yeni özellik, ChatGPT'nin kullanıcılarla etkileşimini daha kişisel ve anlamlı hale getirerek, kullanıcı deneyimini geliştirmeyi amaçlıyor.

Editör: Sedef Didem Ezme