Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bulunan sanayi bölgesinde dün öğle saatlerinde çıkan yangın, 16. saatin sonunda itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yangın alanında soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan memleket ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan memleket ziyaretinde

Hurdacılar Sitesi'nde başlayan yangın, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle çevreye sıçramıştı. Yangının kontrol altına alınması ve çevredeki iş yerlerinin güvenliğinin sağlanması için gece boyunca yoğun bir çaba harcandı.

Yangın söndürme ekiplerinin gayretleri sonucunda, alevlerin kontrol altına alınmasıyla çevredeki tehlike azaldı. Ancak, soğutma çalışmalarının tamamlanması ve olası yeni yangın risklerinin önlenmesi için ekiplerin bölgede titizlikle çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Yangının çıkış nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, yetkililerin soruşturmanın devam ettiğini ve yangının kökenine ulaşmak için çalışmaların sürdüğünü ifade ettiği öğrenildi.

Günün İlk Işıklarında Yangının Şiddeti Görüldü

İvedikköy Mahallesi, 3874'üncü Cadde'de bulunan geri dönüşüm firmasına ait açık alanda, dün saat 14.30 sıralarında, atık kağıt ve lastiklerin tutuşmasıyla başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Ekiplerin yangına müdahalesi havadan görüntülendi.

Bölgede çok sayıda polis, jandarma, sağlık, ABB ve AFAD ekibi bulunurken, itfaiye ekiplerinin de soğutma çalışmaları sürüyor.

Editör: Nurican ALBAYRAK