Rakip lig lideri Gençlerbirliği...  Üstelik deplasmanda yani Ankara'da... Gençlerbirliği evinde 8 maç oynamış ve sadece 1 beraberlik almış. Geri kalanı galibiyet... Ama son haftalarda formunda bir düşüş vardı ve geçen hafta da kaybetmişti. Altınordu ise 12 haftadır yenilmiyordu.
***
Gençlerbirliği, Altınordu'nun pas trafiğine önlem almıştı. Tam saha baskıyı tercih etti ve adam adama oynadı. Bu sebepten kaleci Erce topu oyuna pasla sokamadı, ileriye vurmak zorunda kaldı. Bir kere pas verme imkânı buldu. O da 29. dakikada ancak. Güzel paslaşmalar, hızlı hücum... Bu sayede pozisyona girildi ama sonuç alınamadı.
Gençlerbirliği, Kırmızı Şeytanlar'ın bir başka zaafından da faydalanmaya çalıştılar; ortalar... Göbekten gitmeyi pek tercih etmediler, topu sürekli kanatlara taşıyıp orta yaptılar. İşte burada da Erce devreye girdi, çoğu topu çıkarak aldı. Yan toplardaki üstün becerisiyle de alkışı aldı. Arkadaşlarının zaaflarını da örtmüş oldu. Kaleye yakın çok taş atışı kazandı ev sahibi takım. Bunları hep Ahmet kullandı. Çünkü taçları ceza alanına kadar uzun atabiliyordu.
Her ne kadar yapılan ortalarda açık vermese de Altınordu, orta yapmalarını engellemede sorun yaşadı. Rakiplerine uzak kaldılar, rahatsız edemediler ve kolay bir şekilde orta yapmalarına izin verdiler.
***
Altınordu kaleye yakın duran toplarda ileriye sahanın en uzun boylu oyuncusu olan Sinan'ı çıkarttı. Arka tarafa koydu. Ortalar Sinan'a doğru yapıldı. Amaç Sinan'ın uzun boyuyla topa kafa vurup öne doğru indirmesi idi. Burada da bir Altınordulu topa dokunup, golü atacaktı. Ancak ortalar Sinan'ı ya bulmadı ya da kırmızı siyahlı oyuncular izin vermedi.
***
Oyunun hâkimi Gençlerbirliği idi. Daha çok topla oynadılar, daha çok atağa kalktılar. Bu ataklardan birinde Hasan'ın büyük hatası, golü getiriyordu. Top direkten döndü. Hızla kademeye girmek isterken, Matei birden ayak koydu ve topu çaldı. Daha müsait pozisyondaki Nadir'e verdi. Kötü vurdu, yine de top direkten geri geldi.
İlginçtir, Gençlerbirliği'nin maçın favorisi olmasına rağmen, kalecisi Hakan topu oyuna çok geç soktu.
***
81'de Muhammet akıllıca vurdu, takımını öne geçirdi. Yaptığı bazı hareketlerle takdir toplamıştı zaten o gole kadar. Ayaklarına hâkim bir oyuncu. Klas bazı hareketleri var. Topu iyi saklayabiliyor. Biraz da Atakan'ı ön plana çıkarmak gerekiyor. Yaşına rağmen (19) onunda bazı güzel hareketleri oldu.
Günün kötü isimlerinden Murat, yanlış pas tercihleri yaptı, bir tane kötü vuruşu yüzünden gol kaçırdı. Fakat yediği golden sonra defans güvenliğini tamamen bırakmış olan rakibi karşısında, 90+3'te topla buluştu. Hızla ileriye çıktı ve sol taraftaki Anıl'ın önüne çok güzel bir pas attı, asist yapmış oldu. Altınordu zorlu deplasmandan 2-0'lık galibiyetle evine döndü.
***
Derslik bir pozisyon da yaşandı. Sessegnon, topla hızla ceza alanına doğru yaklaşırken, arkasından koşan Berkay, onu elleriyle bozmak istedi. Ama şut çekmesine engel olamadı. Neyse ki Erce uçarak topu çelmeyi başardı. Oysa yapması gereken yanına kadar gelmek ve omuzuyla yüklenmekti. Yüklenince dengesi bozulur, şut çekemez, topu saklamayı ya da pas vermeyi tercih ederdi. Elbette yüklenmenin orantısını da iyi ayarlamak gerekir.