Göztepe'nin rakibi son 4 haftada galibiyet yüzü göremeyen Adana Demirspor idi. Bu maç onlar için bir çıkış maçı olacaktı bu da Göztepe'nin işini daha da zorlaştıracaktı.
Maça ev sahibi takım hızlı başladı. Sarı kırmızılılar bu tempoya alışık olduklarından karşılığını hemen verdiler. Ardından her iki takım da pozisyonlar yakalamaya başladı. Bu pozisyonlardan en önemlisi Jahovic ile geldi. Ceza alanı dışından çektiği şut direkten döndü.
38. dakikada Göztepe golü buldu. Hızlı hücuma kalkan İzmir ekibi ilginç bir gole imza attı. Jahovic'in ceza alanına gönderdiği pasta Umut Nayir'in mi topa vurduğu, yoksa topun mu Umut Nayir'e çarptığının tartışılacağı pozisyonda, top direkten geri döndü. 2 ev sahibi oyuncu arasından Nayir ayağını uzatıp topa dokunmaya çalıştı ama ancak dürtebildi ve topu çizgiden geçirmeyi başardı.
2. yarıya Göztepe 1-0 önde başladı lakin duran topta, ceza alanına yapılan ortada, altı pas içinde, Onur bomboş kaldı, kafayı vurdu, skora eşitliği getirdi. Golde, defansın ve kaleci Günay'ın hatası çok çok büyüktü.       
2 dakika geçmişken bir gol daha geldi Adana Demirspor'dan. Atağa kalkan Göztepe, topu kaptırdı. Waldison'un hızlı çıkışını engelleyemedi. Defans arkasına koşu yapan Pote'nin önüne attığı pasla kaleci ile karşı karşıya kalmasını sağladı. Benzer bir pozisyon ilk yarı da olmuş, Adana Demirsporlu oyuncu Günay'ı geçmeyi denemiş, Günay başarılı bir müdahale ile gole engel olmuştu. Ama bu sefer ceza alanına girer girmez, kalecinin soluna vurdu ve golünü attı.
Bu golden sonra oyun temposu birden bire düştü. Ev sahibi takım oyuncuları her fırsatta yere yattılar, dakikalarca kalkmadılar. Sahada en çok yorulanlar artık sağlık ekibiydi. Ülke futbolumuzun kanayan yarası maalesef.

Ofsayta kurban gidecekti

Akhisar Belediyespor, daha 8. dakikada Abdoul Sissoko'nun ceza sahası dışından gönderdiği füze ile 1-0 öne geçti, Kasımpaşa karşısında. Puana çok ihtiyacı vardı lakin küme düşme hattının içindeydi. Bu gol ve sonrasındaki skoru koruma stresi sebebiyle, oyuna hükmeden Kasımpaşa oldu. Akhisar da hızlı hücumlarla gol aramaya çalıştı. Maçı gol yemeden bitirmeyi başardı ve puan tablosunda biraz olsun rahat bir pozisyona yükseldi.
Oyunun en çok konuşulan konusu 81. dakikadaki ofsayt pozisyonuydu. Adem Büyük'ün pasında Koita altıpasta topu ağlara gönderdi. Yardımcı hakem orta çizgiye koşarken durdu ve bayrağını kaldırdı. Adem Büyük, şut çekildiği anda defansın gerisindeydi ve kalecinin görüş alanını engellediği gerekçesiyle ofsayt olarak değerlendirildi.
Her kalecinin farklı bir oyun sistemi vardır. Bazı kalecileri Adem'in varlığı etkilemeyebilir ama bazılarını etkileyebilir. Böylesi dar alanda ofsaytın verilmesi en doğru karar olacaktır.

1. Lig

16 puanlı Altınordu ile Balıkesir, önemli bir maça çıktılar. Seyircisiz, tatsız, tuzsuz müsabakada kazanan 90+2'deki penaltı golüyle ev sahibi takım oldu. Alınan bu 3 puan, Altınordu'yu 4. sıraya çıkardı. 
Denizli'de güzel bir karşılaşma izledik. Son haftalarda kıpırdanmaya başlayan Denizlispor ve Manisaspor maça istekli başladı. Her iki takımda pozisyonlar yakaladı ve ilk golü bulan konuk takım oldu. İkinci yarı Denizlispor biraz daha üstündü ve beraberliği de yakalamayı başardı. Golden sonra yine denge geldi müsabakaya. Hiç hız kesmedi oyun ve pozisyonlar da yakalandı neticesinde. Uzatmaların son dakikasında üstünlük golünü atan Manisaspor oldu ve 10 hafta aradan sonra galip gelmeyi başardı. 
Bandırmaspor, zirveye şekil vermeye devam ediyor. Önce Göztepe'ye çelme taktı, şimdi de Boluspor'u 1-0 yenmeyi başardı. Hiç hesapta yokken gelen 4 puanla küme düşme hattının dışına çıktı.

2.Lig Beyaz Grup

Bucaspor şaşırtmaya devam ediyor. Hiç beklenmedik skorlardan birine daha imza attı ve deplasmanda İstanbulspor'u 1-0 yendi. Fethiyespor, 3 puan üzerindeki Zonguldak Kömürspor deplasmanından 1 puan çıkarmayı başardı. Hiç yoktan iyi...
5 haftadır yenilmeyen Nazilli Belediyespor, lig sonuncusu Ofspor'a sahasında 3-1 yenildi. Buna ateşle oynamak denir.

2.Lig Kırmızı Grup

Ligde bu hafta sonunda yenilgisiz takım kalmadı. Lider Gümüşhanespor Niğde Belediyespor'a 1-0 yenildi ve liderliği Ankaragücü'ne bıraktı. Menemen Belediyespor, şampiyonluk yolunda kaybetmemesi gereken bir maça çıktı ama Hatayspor'a 3-2 yenilerek, büyük bir darbe aldı. Gelecek için bu yenilgi dönüm noktası bile olabilir.
İlk yarıyı 1-0 önde kapatan Karşıyaka, 2. yarıda yediği 2 golle Eyüpspor deplasmanından eli boş döndü. Kaybedilen 3 puanla ilk 5'in de altına indi. Aydınspor 1923, Trabzon'da 1461 Trabzon karşısında 1-0 öne geçti ama 73. dakikada yediği golle 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

3.Lig 1.Grup

Altay, yeniden ilk 5 içerisine girdi. Son 5 maçta mağlup olmayan Kızılcabölükspor'u 3-0 yendi. 

3.Lig 2.Grup

Bodrumspor zirveden, Manisa BBSK ilk 5'ten oldu. Bodrumspor sahasında, son 5 haftadır yenilgi yüzü görmeyen Manisa BBSK'yi ağırladı. İlk yarı bittiğinde 2-0 öndeydi. 61. dakikada ve 90'larda yediği gollerle 2 puanı uçtu gitti, konuk takım da geri dönüşle hem 1 puan kazandı hem de seriyi 6'ya çıkardı.
Tire 1922, kadro yapısı olarak daha üstün olduğu Erbaaspor deplasmanındaydı. Kadro olarak daha iyi olsa da puan olarak tersi bir durum vardı. 77. dakikada penaltıdan yediği golle 1-0 kaybetti.

3.Lig 3.Grup

Lider Afjet Afyonspor, 17. sıradaki Maltepespor'a sahasında gol atmayı başaramadı. Sadece galibiyet değil, fark da beklenen mücadelede beraberlik tam bir şok yaşattı. Sultanbeyli Belediyespor ile Muğlaspor arasındaki mücadele, farklı bir karşılaşma oldu. Ev sahibi takım önde iken karşılıklı birer oyuncu atıldı. 85'te 9 kişi kalan Muğlaspor, maçın bitimine yakın bulduğu golle beraberliği yakaladı. Denizli BBSK için Diyarbekirspor zorlu geçmesi beklenen bir karşılaşmaydı. 27'de öne geçti, 40'ta penaltıdan yedi. Sonrasında gol olmadı, puanlar paylaşıldı. Bergama Belediyespor 4 maçtır kaybetmiyordu. Bu hafta da sahasında Elaziz Belediyespor karşısında kaybetmeyeceği düşünülüyordu. Kaybetmemesi de gerekirdi, 3-1 yenildi.

Engellemelere rağmen Rosberg

Formula 1'de 2017 sezonu Abu Dhabi GP ile sona erdi. Kazanan isim Hamilton oldu ama şampiyonluğu ise Rosberg aldı.
Yarış öncesi şampiyonluğa 2 aday vardı; Hamilton ve Rosberg. Rosberg 12 puan öndeydi. Hamilton'ın şampiyon olması için yarışı kazanması ve Alman sürücünün de 4. sıradan daha üstte bitirmemesi gerekiyordu. Sıralamalarda 1. İngiliz sürücü olurken, 2. ise Rosberg'di. 
Yarışa başlandığında ilk 2 sıra yerini kaybetmedi. İki takım arkadaşının araçları, tüm araçlardan çok çok üstün. Geçilmeleri imkânsız gibi bir şey. Bu sebepten Hamilton kurnazlık yapıp, aracını yavaş kullandı ve Rosberg'in hızlanmasını engelleyip, arkadan gelenlerin zorlayıp, geçmelerini umdu, umduğunu bulamadı. Üstüne üstlük, gerek seyircilerden gerekse bazı pilotlardan olumsuz tepki aldı, centilmenlik dışına çıktığı söylendi. 
Hayatta başarı her zaman için tek başına takdir edilen bir şey değildir. Karakter ve davranışların da çok önemi vardır. Her ne kadar kural dışı bir şey yapmamış olsa da, bu yöntemi seçmemeliydi. Yaşı daha küçük. Eğer F1'de iyi bir kariyere sahip olmak istiyorsa, sadece şampiyonlukların yetmeyeceğini birilerinin anlatması gerekiyor.
Ama dip not olarak belirtmek isterim ki, geçtiğimiz yıllarda Rosberg de takım arkadaşı aleyhine hoş olmayan davranışlarda bulunmuş ve tepki almıştı.