Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün çeşitli tarihlerde yaptığı 9 ihalede usulsüzlük olduğu iddiasıyla aralarında halen genel müdürlük görevini sürdüren Orhan Birdal'ın da bulunduğu 24 şüpheli hakkında 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlamasıyla dava açıldı.
İddianamede yer verilen bilirkişi raporlarında şüphelilerin 'piyasa araştırması yapmadan, dayanaksız ve usulsüz' ihaleler yaptıkları öne sürüldü.
DHMİ Genel Müdürlüğü Teftiş Kurul Başkanlığı, 29 Mart 2010'da hazırladığı raporda, ihale komisyonlarında görev yapan bazı personelin maaş hesaplarında kaynağı belli olmayan para girişi belirledi.
Raporda, bazı personelin denetiminde sorumlu olduğu firmayla parasal ilişkisi olduğu belirtildi. Teftiş Kurulu, yapılan 9 ihaleyi de mercek altına alarak, ihalelerin usulsüz bir şekilde yapıldığını belirlemesi üzerine şüpheliler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

TÜGİAD ziyaretlerini sürdürüyor

İlk kez, Sanayici Berkay Eskinazi'nin başkanlığını yaptığı LİYAKAT Derneği başlatmıştı.
Üyelerin iş yerleri ziyaret ediliyor ve bilgi alışverişi yapılıyordu.
Hatta ben de Yaşar Eyice ile birine gitmiştim.
Demet Çizik'in, altınyol üzerindeki işyerine...
'Binbir çeşit' denir ya, o kadar kırtasiye ürünü vardı ve hepsi kendi fabrikalarının imalatı idi.
'İthalata son!' demiş, 'Yerli malı, yurdun malı' kampanyasını başlatmıştı.

 
LİYAKAT başlatmıştı

İzmir'de LİYAKAT kadar önemli bir sivil topluk kuruluşu da, TÜGİAD Ege Şubesi...
'Tam bağımsız' gibi çalışıp, hizmet üretiyorlar.
TÜGİAD Ege Şube Koordinatörü Bahar Kocaman'dan öğrendim:
TÜGİAD Ege Şubesi İş Geliştirme Komisyonu tarafından düzenlenen üye işyerlerinin ziyaretleri programı kapsamında üyeleri Evren Taşkıran ve Birkan Karayılanoğlu'na ait Ejder Netaş İnşaat firmasının devam eden projelerinden Yamaç Evler Villaları 3. Etap ziyaret ettiler.


Bilgi verdiler

Yapılan ziyaret esnasında firma sahipleri Evren Taşkıran ve Birkan Karayılanoğlu tarafından şirket ve devam ettikleri diğer inşaat projeleri hakkında bilgi verildi.
Burada kısa bir konuşma yapan TÜGİAD Ege Şube Başkanı Musa Turan, 'Üyelerimizin işyerlerini ziyaret ederek hem onların yaptıkları işleri detaylıca öğreniyoruz hem de üyelerimiz birbirilerini daha iyi tanıyarak sosyal ilişkilerimiz gelişiyor' dedi.

 
Musa Turan'ın dileği

Turan bu ziyaretler esnasında, ortak iş yapmak için çeşitli alternatiflerin konuşulduğunu, karşılıklı tedarik ilişkilerinin araştırıldığını belirterek, sosyal fayda yanında derneğimiz içinde üyelerimizin işlerine yönelik ciddi ekonomik faydalarda ortaya çıkmaktadır, dedi.
Aslında bizim de savunduğumuz nokta bu...
Artık İzmir'de devleşmiş ama kendisinden başka hiç kimseye bir yardımı dokunmayanlardan, çok daha iyi ve başarılı firmaların ortaya çıktığını görüyoruz.

 
Hangi markalar önde?

2014 yılının sonlarına yaklaştığımız şu günlerde, otomotiv markaları yıllık kotalarını doldurmaya çalışıyorlar.
Satışı arttırmanın bir yolu ise reklam.
Sektörün hareketli döneme girdiği bu dönemde, Medya Takip Merkezi'nin (MTM) yaptığı araştırma, otomobil markalarının reklam aracılığıyla medyadaki görünürlüklerini ortaya koydu.
İşte sonuçlar...
Önce markayı, sonra da verdiği reklam sayısını vereceğim:

1-Fiat (637), 2- Hyundai (396), 3-Toyota (382), 4- Ford (379), 5-Renault (339), 6-Mercedes-Benz (319),          7-Peugeot (298), 8-Opel (235),  9-BMW (192), 10-Citroen (185).

Bu liste, MTM Medya Takip Merkezi'nin 01 Ekim - 12 Kasım 2014 tarihleri arasında yazılı basında yaptığı ilan takibi sonuçlarından derlendi.


***

SON NOKTA

Öncü isimler anlatacak


Geleceğin Gücü Girişimciler - G3 Forum Türk iş dünyasının önde gelen isimleri ile öğrencileri, sivil toplum temsilcilerini ve girişimci adaylarını 18 Kasım Salı günü İstanbul Suada'da bir araya getirecek.
Bu yıl girişimci adaylarının yuvarlak masalarda konuşma fırsatı bulacağı isimler arasında;  TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Gate Events Kurucu Başkanı Selçuk Kiper, Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, TOBB Girişim Sermayesi Sektör Meclisi Başkanı Göktekin Dinçerler, GBA Başkanı Emre Kurttepeli, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, UGM Başkanı Sezai Hazır, Simit Sarayı Kurucusu Haluk Okutur ve TEB Holding Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil gibi i 90 isim bulunuyor.

Moderatörler

Forumun panel bölümde, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gazeteci Cüneyt Özdemir'in moderatörlüğünde, Türkiye Ekonomisi çerçevesinde girişimciliğin öngörülen rolünü tartışacak. Kapanış bölümünde ise başarılı televizyoncu Acun Ilıcalı, iş hayatındaki tecrübelerini genç girişimcilerle paylaşarak, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk'un sorularını yanıtlayacak.

 
G3 platformu

18 Kasım 2014 Salı günü açılış konuşmalarını G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt ve TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi'nin gerçekleştireceği G3 Forumundan önemli sonuçlar çıkacağını sanıyorum.