Aşk sorgulanmaz! Deme n'olur. Ben de biliyorum sorgu sual kaldırmaz aşk.
Ama sana aşkım dillere destan oldu buralarda Angelina. Yolda karşılaşanlar "Senin Angelina Türkiye'ye geliyor. Sana da uğrayacak mı?" diye soruyorlar.
Önceki yaz Bodrum-Kos açıklarında yüzme bilmediğim halde tekneden atlayıp senin ultra lüks yatına doğru akıntıya kapılışımı hatırlatıyorlar: "Ona kavuşmak için hayatını tehlikeye attıydın ama bak o yine 'günah çıkarmak için' sığınmacı kamplarına geliyor."

*   *   *

Sevgili Angelina Jolie, senin içindeki güzel duyguları biliyorum. Bazen o güzel duygular yetmiyor. Bazen değil, çoğu zaman yetmiyor. Bunu en güzel sen dile getiriyorsun:
"Neden kimsenin şimdiye kadar bir çözüm bulamadığını sorduklarında, yanıt verememek, gerçekten çok acı." 

*   *   *

Çok acı!

*   *   *

Yanıt veremiyorsun, değil mi? Ben de veremiyorum. Kimse veremiyor. Çünkü yanıttan çok soru çok acı!
Acı sorunun acı cevabı olur. Dilinin ucuna geliyor acı cevap ama veremiyorsun, değil mi sevgili Angelina.
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin özel elçisi olarak Ürdün'deki Zaatari mülteci kampını ziyaret ettiğinde  gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm dünyanın Suriye'deki <http://www.cnnturk.com/guncel.konular/suriye/438/index.html>gelişmelerden büyük endişe duyduğunu belirttin.
Gerçekten herkes endişe mi duyuyor, yoksa birileri silah sattığı için, yeni nüfuz alanları yarattığı için seviniyor mu?
Özellikle çocukların anlattıklarından çok etkilendiğini söylüyorsun Jolie, mültecilerin en çok "Bize kim yardım edecek?" diye sorduğunu aktarıyorsun.

*   *   *

"Bize kim yardım edecek?"

*   *   *

Cevapsız sorular karşısında çok acı çekmene dayanamam. Önceki aşk mektuplarımın yanına bunu da koyar mısın, yoksa yırtıp atar mısın bilemem. Acını düşüncelerimle biraz paylaşayım istedim.
Sen sivilsin. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin sivil, gönüllü elçisisin.
Senin önemin burada.
Yoksa zaten Birleşmiş Milletlerin resmi temsilcisi var. Sen de resmi olacaksan sana gerek kalmaz zaten. BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres de çok çalışıyor ama senin kadar popüler değil.
Senin iraden de sivil olmalı!
Resmi iradenin sivil temsilcisi olmaz!
Önceki uluslararası çalışmalarından ziyade Suriye konusunda sanki 'resmi politikaların sivil görünümü' gibi bir izlenim verdin be sevgili Angelina.
Yanlışsam derhal düzelt, hem beni hem konumunu.
Bana aşkımı sorgulatma sevgili Angelina!

[email protected]