Bir hafta daha sona erdi liglerde. Geçtiğimiz haftaya damgasını vuran etken ülke genelindeki yoğun yağış oldu. Öyle ki Adana Demirspor ile İstanbulspor arasında oynanan karşılaşma bu sebeple yarıda kaldı. Birçok saha zemini her ne kadar yeşil görünse de oyuncular adeta çamur içinde oynadılar.   

Süper Lig

Göztepe, 6 haftadır galibiyet yüzü göremiyordu ve bu kötü seriyi sonunda güçlü Sivasspor karşısında tek golle sona erdirdi. Demba Ba yatarak rakibinin önünden topu çalıverdi, kalkıp düzeltti ve kaleye bir füze gönderdi. Top direk içine çarparak, ağları havalandırdı. Avrupa kupalarına katılabilmesi için ilk 4 içine girmesi gerekir ki, geride bırakması gereken çok güçlü rakipleri var. Bunun için biraz mucize gerekiyor. Şimdiden gelecek sezonun çalışmalarına başlamalı.
Teleset Mobilya Akhisarspor, küme düşme hattına çok yaklaşmıştı ancak evinde ağırladığı Konyaspor'u 3-0'lık gibi farklı bir sonuçla yenerek, son 2 haftada hanesine 6 puan yazdırmış oldu. Altında 8 takım olsa da, tehlike hala geçmiş değil. Bu takımlardan 7'si her an her şeyi yapabilecek güce sahipler. Aynı oyunu oynamaya devam...

1. Lig

Denizlispor şaşırtmaya devam ediyor. Şampiyonluk adayı 2 takım karşısında 3 puan almayı başaran yeşil siyahlıların 3. kurbanı son 6 haftayı galibiyetle kapatmış Gazişehir Gaziantep oldu. Bu galibiyette oldukça da şansı vardı. Gazişehir inanılmaz goller kaçırdı, 52. dakikada da 10 kişi kaldı. 79. dakikada da son adam olan Segbefia, Kappel'i çekti, düşürdü. Kırmızı kart gerekirdi, hakem sarı kart verdi. Bu galibiyet sonrası kurtuluş yakın gibi...
Grand Medical Manisaspor için umut gitgide tükeniyor. Kendi sahasında bu sefer de Eskişehirspor'a kaybetti, acı veren bir mağlubiyet oldu. Her ne kadar kalesinde çok tehlikeler görse de, Göktuğ mükemmel kurtarışlarıyla gole izin vermedi. Üstüne de çok net pozisyonlar buldu, son vuruşlar kötü oldu. Galip gelebileceği bir mücadeleden, 86. dakikada yediği golle mağlup ayrıldı. Üstündeki rakiplerinin puanlar almasıyla her hafta fark daha da büyüyor. Kurtuluş için seri galibiyetlere ihtiyaç var. İmkânsız değil ama çok ama çok zor.

2. Lig Beyaz Grup

Altay, zirveyi ele geçirdi. Konya Anadolu Selçukspor engelini 4 golle aştı, rakiplerine gözdağı verdi. Haftaya lider başlayan Gümüşhanespor'un, sahasında Bandırmaspor'la berabere kalacağına pek ihtimal verilmiyordu. Ama hayatta garanti diye hiçbir şey yok. Bandırmaspor da ilk 5 için savaşıyor. Her puanın önemi var. Beklenmedik bu beraberlik sonrası Altay taraftarı bayram etti. Haftaya rakip, deplasmanda 15. sıradaki Fethiyespor.
Nazilli Belediyespor ile Fethiyespor, 6 puanlık bir maça çıktılar. Nazilli Belediyespor 17 puanla 16., Fethiyespor ise 20 puanla 15. sırada idi. Nazilli Belediyespor 16. dakikada öne geçti ve çok uzun bir süre maçı böyle götürdü. 83. dakikada ise Fethiyespor beraberlik golünü buldu. Bu golü bulmasa, puan sıralamasında düşme hattına girmeyecekti ama ikili averajda rakibinin altında kalacaktı.
Karşıyaka beklenen patlamayı bir türlü yapamıyor. Oynuyor, gol atamıyor, basit goller yiyip, sahadan mağlubiyetle ayrılıyor. Pendikspor deplasmanında maça golle başlamasına rağmen, 3 gole engel olamadı, üst üste 4. maçından da puan alamadı. Puan farkı azar azar büyüyor. İyice bir silkinmeli.

2. Lig Kırmızı Grup

Menemen Belediyespor zirvedeki yerini daha da sağlamlaştırdı, arkasındaki takımlarla puan farkını 4'e çıkardı. Kastamonuspor 1966 deplasmanında 15. dakikada mağlup duruma düştü. Tam tamına 1 saat boyunca maçı geride götürdü. Ne olduysa 75. dakikadan sonra oldu ve arka arkaya bulduğu gollerle müsabakayı 3-1 galip bitirdi.
Afjet Afyonspor, hiç beklemediği bir puan kaybı yaşadı. Etimesgut Belediyespor'u kendi sahasında ağırladı. Rakibi ne ilk 5'e yakın ne de küme düşme hattına. Tam ortada bir yerde. Şampiyonluğa oynayan bir takım için beraberlik bile düşünülemez. Ama işte, ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor. Daha 3. dakikada geriye düştü. İlk yarı bitmeden arka arkaya bulduğu gollerle öne geçti. İkinci yarıda beraberlik golünü kalesinde görüverdi. Liderle olan 2 puanlık fark, 4'e çıktı.
Bucaspor deplasmanda yarım düzine gol attı. Ancak rakibi ligin dibindeki Mersin İdmanyurdu idi. Bu maçta yenecek takım belliydi, belli olmayan şey kaç fark olacağıydı. Mücadele hızlı başladı ve daha 6. dakikada 3 gol atılıverdi. Alınan 3 puanla, küme düşme hattıyla olan puan farkı 4'e çıktı. Bu Bucaspor'a biraz olsun nefes aldırdı.
Bodrumspor, ilk 5 içinde tutunmak isteyen Keçiörengücü'ne konuk oldu. Çok zorlu bir rakipti. Buna rağmen 2 kere öne geçti, 85'te eksik kaldı, müsabaka bitmek üzereyken beraberlik golünü yedi, 2 puandan oldu. Yine de alınan 1 puanla kırmızı bölgeden averaj farkıyla çıktı.