Xbox'ta büyük sarsıntı | Sevilen stüdyolar kapanıyor! Xbox'ta büyük sarsıntı | Sevilen stüdyolar kapanıyor!

Bu etkinlikte, uzun zamandır beklenen yeni iPad modellerinin tanıtılması bekleniyor.

Firmanın yeni MacBook Air modellerinin piyasaya sürülmesinin ardından, iPad'lere yönelik güncellemelerin de gelmesi bekleniyordu. Ancak Mart ve Nisan aylarında planlanan tanıtımlar, firmadan gelen ertelemelerle karşılaştı. Son gelen bilgilere göre, bu tanıtımların Mayıs ayında yapılacağına dair iddialar vardı. Bugün ise Apple'dan beklenmedik bir açıklama geldi ve Mayıs başlarında bir etkinlik düzenleneceği belirtildi.

Davetiyelerde, etkinliğin 7 Mayıs TSİ 17:00'de gerçekleşeceği ve "Let Loose" ismiyle çevrim içi bir canlı yayın şeklinde olacağı belirtiliyor. Bu etkinliğin, yalnızca çevrim içi olarak yapılacak olması biraz şaşırtıcı, çünkü yeni MacBook Air modelleri sadece yazılı bir duyuru ile tanıtılmıştı. Ancak 7 Mayıs tarihindeki etkinlik, yeni iPad Pro ve iPad Air modellerinin tanıtımına ev sahipliği yapacak gibi görünüyor. Bununla birlikte, etkinlikte başka yeni ürünlerin de tanıtılması muhtemel.

iPad modellerinin tanıtımlarının neden ertelendiği konusunda çeşitli iddialar var. Yeni yazılımların tamamlanması ve OLED ekranların üretim zorlukları gibi sebepler gösteriliyor. 7 Mayıs etkinliğinde tanıtılması beklenen cihazlar arasında yeni Apple Pencil, Magic Keyboard, yeni iPad Pro modelleri ve yeni iPad Air modelleri bulunuyor.

Yeni iPad modellerinin özellikleriyle ilgili de bazı bilgiler mevcut. Özellikle, yeni iPad Pro'nun daha düşük güç tüketimi ve daha parlak bir OLED ekran ile geleceği, ayrıca performansı artıracak yeni bir M3 işlemciye sahip olacağı belirtiliyor. Ayrıca, MagSafe desteği ve yeni bir ön kamera beklentisi de var. iPad Air modelinin ise daha büyük bir ekran ve M2 çipiyle gelmesi bekleniyor, ayrıca Bluetooth ve Wi-Fi iyileştirmeleriyle birlikte yeni bir ön kamera da sunabilir.

Apple'ın bu etkinliğiyle, uzun zamandır beklenen yeni iPad modellerinin tanıtımıyla ilgili heyecan artıyor.

Editör: Sedef Didem Ezme