Yeni bir araştırmaya göre, Türkiye eskisi gibi Avrupalı turistler için ucuz bir destinasyon değil. Aslında, İspanya ve İtalya gibi görece pahalı destinasyonlar bile Türkiye'den daha uygun fiyatlı tatil seçenekleri sunabiliyor.

İnşaat ve Tekstilde Konkordato Furyası İnşaat ve Tekstilde Konkordato Furyası

Hangi? adlı bir tüketici derneği tarafından yapılan araştırma, 15 ülkede 4.500'den fazla tur paketini karşılaştırdı. Sonuçlar, Kalimnos adasının, ağustos ayında uçuşlar ve transferler dahil bir haftalık konaklama için kişi başı ortalama 847 sterlin ile en ucuz destinasyon olduğunu gösterdi.

Türkiye ve Portekiz, eskiden uygun fiyatlı tatil destinasyonları olarak bilinirken, araştırmada ilk 10'a giremedi.

Araştırmaya göre:

İspanya'nın CostaBrava ve İtalya'nın Amalfi Sahili bölgeleri, Türkiye gibi geleneksel olarak ucuz destinasyonlardan daha uygun fiyatlı paketler sunabiliyor.

Amalfi Sahili, pahalı bir bölge olarak algılanabilir. Fakat bölgedeki konaklama seçenekleri ve indirimler, uygun fiyatlı tatil imkanı sunuyor. Ayrıca bölgeye birçok uygun fiyatlı uçuş da mevcut.

Amalfi Sahili, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 13 şehre ev sahipliği yapıyor. Positano, bölgedeki en pahalı konaklama seçeneklerinden biri.

Avrupalı turistler için Türkiye, eskisi gibi uygun fiyatlı bir destinasyon olmaktan çıktı. İspanya ve İtalya gibi ülkeler bile Türkiye'den daha ucuz tatil imkanları sunabiliyor.

Editör: Sedef Didem Ezme