AKP’nin 7. Olağan Kongresi 24 Mart Çarşamba günü yapıldı.

Kaç zamandır konuşulan ve iddia edilenlerin, yazılanların çizilenlerin hiçbiri olmadı..
Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce AKP’li üyelerinden bazıları, ‘Bu bir aşk!’ derken, bazıları da ‘Başkanımızı yakından göremedik, içeri almadılar. Saatlerdir bekliyoruz.’ diyerek dert yanıyordu, kameralara…
Beklemeyi kabul ediyorum…
Tabii ki ‘çile’ olarak yorumladıkları beklemeye tabii ki katlanacaklar…
Hukukçular da kongre ile ilgili yaptıkları konuşmalarda ‘pandemi’ den söz ettiler.
En duyarlı çıkanların başında Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan oyunu kullanırken yanında olan Emine Erdoğan’dan geldi.
Hem korumaları uyardı, hem de partilileri…
Tekrar AKP Genel Başkanlığına seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan teşekkür konuşmasında, ‘Son birkaç gündür piyasalardaki dalgalanmalar, Türkiye ekonomisinin temellerini, gerçek dinamiklerini, potansiyelini kesinlikle yansıtmıyor’ dedi.
Erdoğan ayrıca vatandaşa döviz çağrısı yaparak, ‘Evlerindeki döviz ve altını çeşitli finans araçlarına yatırarak ekonomi ve üretime kazandırmalarını istiyorum’ diye konuştu.
Bakalım piyasalarda durum ne olacak?
İzmir'den eski Başbakan Binali Yıldırım ile Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ Cumhurbaşkanı ve Genel Recep Tayyip Erdoğan'ın 75 kişilik MKYK listesinde yer aldı.
Eski Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ listeye yazıldı.
Yeni uygulama kapsamında 75 asil üyeden oluşan listede İzmir Milletvekili Atilla Kaya bu kez yer alamadı.
İzmir eski Milletvekili Nesrin Ulema ile İzmir Gençlik Kolları’nda yıllarca aktif siyaset yapan Emre Cemil Ayvalı yedek listede yer aldı.