Nasıl AKP’nin seçimlerdeki gözü İzmir ve İstanbul ise CHP’nin gözü de Konya ile Kayseri ve de Bursa…

Bu kentlere Balıkesir’i de ilave edebiliriz.
Hafta sonunda CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı da Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Konya’da idiler. Bu arada başkanlar bir de ‘Konya Deklarasyonu’ yayınladılar.
Şunu da anımsatayım:
Türkiye’nin en büyük 11 kentinin Büyükşehir Belediye Başkanları 39’uncu buluşmalarını Konya’da gerçekleştirmiş oldular.
Hoşgörüyü, herkese ve her fikre açık olmayı, toleransı Anadolu coğrafyasına işleyen, Mevlana Celaleddin Rumi’nin kentinde, vuslatın 749. yıldönümünde, Konya’da tamamladıktan sonra gündemi değerlendiren bir açıklama yaptılar.
‘Bugün kuşkusuz gündemimizin yegâne maddesi, iktidar eliyle yönlendirildiği çok açık olan yargı kararlarının ülkede yarattığı tedirginlik ve kaostu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis ve siyasi yasak cezası bunun son ve en ağır örneklerinden biridir.
İktidar mensuplarının, hem Türkiye hem de dünyada tepki çeken bu anti-demokratik kararı savunması ve adeta üst mahkemelere, kararın onanmasına dair medya üzerinden mesajlar vermesi olayın vehametini ortaya koymaktadır.’ diyerek, açıklamalarını bu konuda sürdürdüler.
Belediye Başkanları, ‘Geçmişte milletimizin demokratik iradesini sekteye uğratmayı amaçlayan birçok hukuksuzluk ve birçok anti-demokratik müdahale gerçekleşti. Bugüne kadar muktedirlerin kendilerine vehmettikleri sınırsız güçle siyaseti dizayn etme çabaları her zaman milletimizin vicdanına çarparak bertaraf oldu. Hiçbir hukuksuzluk, hiçbir siyasal mühendislik milletimizi tarihi rotasından saptıramadı.
Bu karar da Türkiye’yi rotasından çeviremeyecektir.’ diyorlar.
Büyükşehir Belediye Başkanlarının belirttiği gibi, tabii ki, ‘Milletimizin ferasetine, basiretine, vicdanına, irfanına güvenimiz tamdır.
Millet kendi iradesine sahip çıkacak, sandıkta görüşünü ortaya koyacaktır.’
CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanlarının bana göre ‘Konya Deklarasyonu’nda en can alıcı nokta şu;
‘Bu yolculukta Genel Başkanımız Sn.Kemal Kılıçdaroğlu`na sonuna kadar güveniyoruz.
Altılı masanın 2023 yılında ülkemizi seçim zaferine kavuşturacağına olan inancımız da tamdır.’ deyişleri…
Çünkü Kılıçdaroğlu’nu yalnız ya da sıkıntıda yaratanlar yine CHP’nin içindekiler.
İmzası olanlar arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte özellikle Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ın olduğunun dikkatini çekmek istiyorum.
Sürekli olarak, AKP ve MHP’liler gibi bazı CHP’liler de bana göre bilinçli bir şekilde, Kılıçdaroğlu’na karşı İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarını öne çıkarıyorlar.
Ben yine açık ve net söyleyeyim:
Parti, yani CHP açık ve net Kılırçdaroğlu’nu aday olarak görüyor ve gösteriyor.
Altılı masada sadece İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Evet’ demesi yeterli olacak…
Diğer partilerin genel başkanlarının açık ve net görüşleri belli…
Oylama da olsa, açık ve net bir şekilde Kılıçdaroğlu’nun adı çıkar.