Sevgili okuyucularım;
Yılın son gününde, önce KİTVAK’ın gönderdiği yılbaşı tebriğini paylaşmak istiyorum:
Şöyle diyorlar;
‘Bizim yılımız olsun 2023!
Her günümüzün bir öncekinden daha iyi geçtiği, kimsenin kendini yalnız hissetmediği, hayat dolu, umut dolu, huzur dolu bir yıl…
Hepimize umut ve sağlık getirsin!...’
Kısa adı KİTVAK olan, Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı, yeni yıla onkoloji hastası çocuklar, hasta yakınları ve emekleri çok kıymetli sağlık çalışanları ile birlikte girmenin mutluluğunu yaşadı.
KİTVAK katkı ve desteğini hiçbir zaman esirgemediği onkoloji hastası çocuklar ve hasta yakınlarının moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak amacıyla, pandemi sebebiyle ara vermek zorunda kaldığı geleneksel kutlamalarına yeniden başlayabilmenin mutluluğunu yaşadı. 
KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı A.İklil Ulueren; yılbaşı, ulusal bayramlar ve dini bayramlarda onkoloji hastası çocuklar, aileleri ve hastane çalışanlarıyla bir araya geldiklerini ifade ederken bu sevgi dolu paylaşımın özellikle onkoloji hastası çocuklar üzerinde olumlu etkilerini gözlemlediklerini ifade etti.  
EÜ Kitvak Tülay Aktaş Çocuk Onkoloji Hastanesi’nde hasta miniklerin yeni yıl coşkusuna Çocuk Komedyeni ve Sihirbazı Vefvef Palyaço eşlik etti. 
Muhteşem performansı ile çocuklara moral veren Vefvef, eğlenceli oyun ve şakalarıyla KİTVAK’ın yeni yıl kutlamasına damgasını vurdu. 
Yılbaşı hediyelerini büyük bir heyecanla açan onkoloji hastası çocuklar,  program sonunda Sofra Grubu tarafından özel hazırlanan yılbaşı pastası ile lezzetli bir final yaptılar. 
KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı A.İklil Ulueren yılbaşı etkinliklerine katkılarından dolayı Mavişehir Rataract Kulübü’ne, Sofra Grubu’na ve Vefvef Palyaço’ya teşekkür ederken ‘Yeni yılın tüm çocuklarımıza sağlık ve neşe getirmesini tüm kalbimle diliyorum. KİTVAK hasta ve hasta yakınlarımıza umut olmak için var gücüyle çalışmaya devam edecek. Çocuklarımızın gözlerindeki mutluluğa siz de ortak olabilirsiniz. Her şey çocuklarımız için’ dedi.

*

Yeni yıla girerken, özellikle bazı kadınlarımıza gittikleri yolu en iyi ve somut şekilde anlatacağı için son haftanın önemli bir haberini paylaşmak istiyorum.
Duymamış ya da duymak istememiş olanlar için!
Afganistan’da yönetimi elinde bulunduran Taleban üniversite eğitiminin ardından ülkede kadınların, sivil toplum ve yardım kuruluşlarında işe gitmesini de yasakladığını açıkladı.
Afganistan Ekonomi Bakanlığı, ülkedeki yerli ya da yabancı tüm sivil toplum kuruluşlarına gönderdiği bir mektupla, bu kurumlarda çalışan kadınların ofislere gitmesinin yasaklandığını duyurdu. 
Bu ülkede kadınlara yönelik Taleban tarafından yapılan baskıların sonuncusu oldu.

*

Medya kaç gündür 2022 yılının önemli olaylarını yazıyor, anlatıyor…
Biz de birkaçını yazmıştık…
Sonuncusu ve en önemlilerinden birini de kayda geçmesi için duyurayım:
Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye, Rusya ve Suriye savunma bakanlarının Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya geldiğini açıkladı. Böylece Ankara Şam’la 11 yıl sonra ilk kez Moskova’nın ev sahipliğinde resmi temas kurmuş oldu. Her halde bu önemli buluşma ve temas önümüzdeki yıl çok konuşulup gündeme gelecek seçimler kadar…