Paris 2024 Olimpiyatları yarın başlıyor! Paris 2024 Olimpiyatları yarın başlıyor!

Bostanlıspor'un kick boks ve muaythai antrenörü ve veteran sporcusu Aytaç Uyanıker, 15-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde peş peşe düzenlenen Akdeniz ve Dünya Şampiyonalarında büyük bir başarıya imza attı.

Uyanıker, 1. Uluslararası Akdeniz Kick Boks Şampiyonası'nda +94 kiloda şampiyon olarak altın madalya aldı. 9. Wako World Cup Open (Dünya Kupası) karşılaşmalarında ise aynı kiloda 3. olarak bronz madalya kazandı.

Aytaç Uyanıker, "Bostanlıspor'un adını kürsüde duyurmanın mutluluğunu yaşıyorum. Dünya Kupası'ndan da altın madalya gelecekti ancak ayrıfinalde büyük şansızlık yaşadım. Sakatlanınca şampiyonluğu kaçırdım. Her zaman olduğu gibi bu turnuvalarda da desteklerini esirgemeyen Bostanlıspor'a, başkan Avni Erboy ve yönetim kuruluna çok teşekkür ederim" dedi.

Yüzmede de 4 Altın, 2 Gümüş Madalya

Bostanlıspor'un şampiyon master sporcusu Servet Ateş de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Samsun'da düzenlenen "Uluslararası Masterler19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Uzun Kulvar Yüzme Yarışmaları"nda 4 altın ve 2 gümüş madalya kazandı.

Ateş, "19 Mayıs 1919 Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla önce havuzda sonra da denizde kutladık. Denizde 1919 metre yüzerek kutlamak gerçekten çok anlamlıydı. Herkesin Bayramı kutlu olsun. Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımı olan Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919 tarihi çağdaş, özgür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli olmuştur. Bu yüzden bu tarih çok anlamlı ve çok önemlidir. Samsun’da yepyeni bir güneş doğmuştur. Atatürk’ün Samsun’da yaktığı bağımsızlık ve özgürlük ateşi hiç sönmeyecektir. Atatürk emperyalizme dur demiştir. Atatürk sevgimizi 1919 metre yüzerek gösterdik. 19 Mayıs dolayısıyla Samsun Olimpik Yüzme Havuzunda yapılan Uluslararası Masterler Yüzme yarışmasında 4 Altın, 2 Gümüş madalya almak gurur verici ve anlamlıydı. Bana destek olan başta kulübüm Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy olmak üzere herkese sonsuz teşekkür ederim." dedi.

Editör: Emir Çetintaş