İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını kazanan Cemil Tugay, CHP İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette genel iktidara yönelik mesajlar veren Tugay, "Yıllar içerisinde beklemediğimiz sonuçlar ala ala biz de açıkçası 'beklemediğimiz bir sonuç olur mu?' diye endişe içerisindeydik. Ben İzmir'den her zaman emin oldum. İzmir'de neyi temsil ettiğimizi biliyoruz. İzmir, cumhuriyetin kalesi olduğu için, Atatürk ilkelerine bağlı insanların kalesi olduğu için, çağdaş yaşamı, laikliği benimsediği için, sosyal adaleti istediği için her zaman kendisini temsil etmeyi en yakın parti olarak CHP'yi desteklemiştir. Bundan vazgeçmeyeceğini biliyordum. Dün çıkan sonucu bekliyordum ve emindim" dedi. Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise, "Oylarımızın sadece İzmir’de değil Türkiye’de ciddi bir şekilde arttığını ve vatandaşın Cumhur İttifakı’nın yönetiminin bitmesini arzuladığını gözlemliyoruz. Bugün 1 Nisan, CHP’nin iktidara yürüyüşünün ilk günü" ifadelerine yer verdi.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, dün gerçekleştirilen yerel seçimlerde yüzde 49,90 oranıyla İzmir'in yeni Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Seçim zaferinin ardından ilk olarak Karşıyaka'da bulunan Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'nın ardından CHP İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile 'zafer' pozu vererek tokalaştılar.

H D H T H

"İZMİR'DEN EMİNDİM!"

Aslanoğlu'nun makamında yapılan kısa görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan  Cemil Tugay, "Ben bugün örgütümüze teşekkür etmek için buradayım. CHP'nin üyeleri yol arkadaşlarımız büyük bir mücadeleyi büyük bir zaferle neticelndirdiler. Hepimize gurur veren ve umut aşılayan bir sonuç elde ettik. Hem İzmir'de hem Türkiye'nin bir çok yerinde. Resmi olmayan sonuçlara göre, 14 büyükşehiri, 20 ili, 337 tane ilçeyi ve 48 beldeyi kazanmış durumdayız. Toplam 420 belediyeyi kazanmış durumdayız. Bizler ne kadar bu görevleri istediğimizi halkımıza anlatmaya çalıştık. Başarılı olmak için çok çalışmaya hazır olduğumuzu insanlarımıza anlatmak için çaba gösterdik. Yıllar içerisinde beklemediğimiz sonuçlar ala ala biz de açıkcası 'beklemediğimiz bir sonuç olur mu?' diye endişe içerisindeydik. Ben İzmir'den her zaman emin oldum. İzmir'de neyi temsil ettiğimizi biliyoruz. İzmir, cumhuriyetin kalesi olduğu için, Atatürk ilkerine bağlı insanların kalesi olduğu için, çağdaş yaşamı, laikliği benimsediği için, sosyal adaleti istediği için her zaman kendisini temsil etmeyi en yakın parti olarak CHP'yi desteklemiştir. Bundan vazgeçmeyeceğini biliyordum. Dün çıkan sonucu bekliyordum ve emindim" dedi. 

"1 NİSAN GÜZEL GÜNLERİN BAŞLANGICI" 

Seçim sonuçlarını değerlendiren Tugay, “Hayalimiz tüm ilçeleri kazanmaktı. İki ilçeyi ne yazık ki küçük farklarla kaybettik. 30 ilçe de halkımız büyükşehirde yine bana oy verdi. Bu aynı zamanda bir beklentinin ifadesidir. Bana inandıklarının hizmet beklediklerinin ifadesidir. Bana verdikleri görevimin farkındayım yerine getireceğim. Biz bu görevleri tabii ki tek başımıza yapmıyoruz arkamızda her zaman ordu gibi parti örgütümüz, seçmenlerimiz ve halkımızla yapıyoruz bu görevleri. Hizmette adaletimizin olacağını defalarca dile getirdim. Bugün itibariyle benim için nereden ne kadar oy aldığımızın hiçbir önemi yok. Önümüzdeki dönem şehrimize vereceğimiz hizmetlerdir esas olan. Sabah Karşıyaka’da, öğlen Alsancak’ta insanlarımızın arasında bulundum, biraz yürüdüm. Bir süredir kaybedilmiş umudu insanların gözünde gördüm, sarılışları ve dokunuşları çok farklıydı. Bize yükledikleri sorumluluk çok büyük ve bunun gereği yerine gelecek. Türkiye çok güzel bir ülke, milletimiz çok iyi şeyleri hak ediyor. Üzerimize düşen çok çalışmak, ilkelerimizden vazgeçmemek, üzerimize bir gram leke sürdürmemek… İzmir’imiz böyle bir belediye hizmet dönemi görecek. Bugünden sonra Türkiye başka bir ülkedir, umutla dolu bir ülkedir. Özellikle gençlerimizin bu umuda ihtiyacı olduğunun çok farkındayız, o yüzden çok çalışacağız. En başta CHP örgütüne, sandıklarda görev alan arkadaşlarımıza, bize oy veren ve vermeyen seçmenlere çok teşekkür ediyoruz. 1 Nisan’ın güzel günlerin başlangıcı olduğuna yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMİ BEKLİYORUZ"

CHP’nin düşük oy aldığı ilçelerde artan oylar üzerine gelen soruya ilişkin konuşan Cemil Tugay, “Her şeyden önce ilçe adaylarımız çok çalıştı, her birisi özel insanlardı. Kendi ilçelerinde, beldelerine, köylerinde çaba gösterdiler. Kiraz’da da Nasuh Çoşkun çok büyük emek harcadı. Onun dışında geçen dönemde düşük oy alındı diye büyükşehir belediye başkanımız oralara ziyaretlerde bulunmuştu. Ama Türkiye genelinde iki şey var ilki, mevcut iktidar ve yönetim şeklinden rahatsızlık var. İnsanlarımız adaletsizliğe uğradığını, Türkiye’nin kötüye gittiğini, yoksullaştıklarını görüyor ve yaşıyorlar. Emeklilerin, çiftçilerin, emekçilerin durumu ortada. Muhalefet partilerin baktığımızda hemen hepsi küçüldü ama CHP birinci parti oldu. Bu değişim hareketinden sonra CHP’de sadece kadro değil söylemleriyle de halka ulaşıyor. Bu sadece İzmir’de değil bütün Türkiye. Ama bunun bize yüklediği sorumluluğun farkındayız. Bunu genel seçimlerden sonra yaşamak bizim için çok değerli, halkımızla tekrar buluştuk kenetlendik. Önümüzdeki seçimi bekliyoruz, ben iyi belediye başkanlığı yapacağım" diye konuştu. 

"İKTİDAR HER SABAH HANGİ GÜN GİDECEĞİNİ DÜŞÜNECEK" 

Şenol Aslanoğlu ise açıklamasında, "Çok güzel bir sabaha uyandık. 14 Mayıs'ta sonra umudunu yitirmiş gençlerimiz bu sabaha umutla gözlerini açtılar. Vatandaşlarımızdan çok güzel duygular bize akıyor. Bu duyguları vatandaşlarımıza yaşatan Başta Genel Başkanımız Özgür Özel,  Genel Başkan Yardımcılarımıza, parti emekçilerimizin hepsine gönülden teşekkür ediyoruz. Bundan sonra iktidar her sabah hangi gün gideceğini düşenerek güne uyanacaktır. Bir seçim biter öteki seçimin başlangıç günüdür. CHP'nin iktidara emin adımlarla ilerlediğini düşünüyoruz. Bu dönem boyunca partiye, parti emekçilerine, partili kimliğini üst planda tutan adayımızla gurur duyuyoruz. İlk günden mücadele etmenin değerini çok iyi bildi. CHP kimliğini tüm vatandaşlarımıza da doyasıya yaşattı. Biz de yoldaşı olmaktan gurur duyduğumuz Cemil Başkanı tebrik ediyoruz. İzmir'e çok yakışacaksınız. Cemil Başkanımız adaylığı dönemi boyunca çok çalışkandı. Basmadığı toprak bırakmadı. Kiraz'dan Bergama'ya kadar her yerde müthiş bir coşku ile çalıştı. Her zaman örgüte verdiği değer ile ilk teşekkür ziyaretini il başkanlığımıza yaptı. Yolu açık olsun, yolumuz açık olsun" dedi. 

2024 yılı berber ve kuaför fiyatları ne? Güncel berber ve kuaför fiyat tarifesi 2024 yılı berber ve kuaför fiyatları ne? Güncel berber ve kuaför fiyat tarifesi

"CHP'NİN İKTİDARA YÜRÜYÜŞÜNÜN İLK GÜNÜ"

Genel iktidar mesajı veren Aslanoğlu, "Oylarımızın sadece İzmir’de değil Türkiye’de ciddi bir şekilde arttığını ve vatandaşın Cumhur İttifakı’nın yönetiminin bitmesini arzuladığını gözlemliyoruz. Bugün 1 Nisan, CHP’nin iktidara yürüyüşünün ilk günü" ifadelerine yer verdi. 

Editör: Nurican ALBAYRAK