Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, tatil sezonunun ot festivaliyle birlikte başladığını belirterek, yiyecek ve konaklama fiyatlarında artış olduğunu ifade etti.

Çeşmefiyatartışı (1)

Köfüncü, Çeşme'deki genel fiyatların normal seviyede olduğunu vurgularken, geçen seneye göre fiyatların yüzde 25, 30 ve 50 arasında arttığını dile getirdi. Özellikle temel gıda maddelerinin mekanlara girişindeki maliyetin artışına dikkat çeken Köfüncü, bu durumun fiyatlara yansıdığını belirtti. Örneğin, aynı ürünün farklı bölgelerdeki fiyat farkını da vurgulayan Köfüncü, bu durumun kira maliyetleriyle doğrudan ilişkili olduğunu dile getirdi.

Küresel piyasalar Fed kararını beklerken gözler TCMB'de Küresel piyasalar Fed kararını beklerken gözler TCMB'de

Osman Köfüncü

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir ise otellerde doluluğun yüzde 100'e ulaştığını ve erken rezervasyon kampanyalarının devam ettiğini söyledi. Demir, otellerin fiyatlarını geçen yılın seviyesinde koruduğunu ve ailelerin tatil maliyetlerinin 5-6 bin TL'den başladığını belirtti. Ancak, sokaklardaki fiyat değişkenliğine dikkat çeken Demir, bazı yerlerde normal fiyatın 2-3 katına çıkan fiyatlarla karşılaşıldığını ifade etti.
Yakup Demir

Çeşme'deki fiyat artışlarına dikkat çeken esnaf Onur Kaya, doğru yerlerde alışveriş yapılması durumunda fiyatların uygun olduğunu belirtti. Tatilci Tuğba Buldan da aynı görüşte, her bütçeye uygun yerlerin bulunabileceğini ve doğru alışveriş yapmanın önemine vurgu yaptı.

Editör: Sedef Didem Ezme