CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklilere yönelik yapılan "müjde" vaatlerine sert tepki gösterdi. AK Parti'nin vaatlerinin gerçekleşmediğini belirterek, emeklilere yönelik yapılan boş vaatlerin devam ettiğini ifade etti. Özel, hükümetin sözlerinin güvenilir olmadığını vurgulayarak, emeklilerin sahte vaatlere inanmaması gerektiğini söyledi.

Özgür Özel, emeklilere yapılan vaatler konusunda AK Parti'ye yüklenerek, "Geçen hafta AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu çıktı ‘Cumartesi müjde geliyor’ dedi Ankara’da. Emekliler bekledi, fos çıktı. Pazar, İstanbul mitingine 'sakladı' dediler. Pazar İstanbul bekledi, fos çıktı. En nihayetinde dün çıktı diyor ki ‘Bayramdan sonra 16 Nisan’ı bekleyin’ emeklilerin yalana, sahte vaade karnı tok" şeklinde konuştu.

Kilis’te yoğun yağışın altında konuşmasını gerçekleştiren Özgür Özel, seçim otobüsünün üstünde konuşurken kendisine şemsiye tutulmasına izin vermedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kilis'te mitingde açıklamalarda bulundu. Özel, CHP Kilis adayı Hakan Bilecen'in bir omzunda Mansur Yavaş'ın eli, bir omzunda Ekrem İmamoğlu'nun eli olacağını söyleyerek, "Ben ise tam arkasında olacağım. Kilis'te tarih yazılıyor." ifadelerini kullandı.

"KİLİS'TE KAFA KAFAYA YARIŞIYORUZ"

Özel, şunları söyledi:

Ceyda Bölünmez Çankırı'dan Seçim Sonrası 4 İle Çıkarma Ceyda Bölünmez Çankırı'dan Seçim Sonrası 4 İle Çıkarma

''Her anket daha iyiye gidiyor. Anket kırılımlarına baktım geçen hafta. AK Parti’den oy var. Niye AK Partililer artık geçmişten beri aynı kişileri taşımaktan bıkmış bir yenilenme olsun istiyorlar. Ne AK Parti’nin kurucu il başkanının ne mevcut adayın Kilis’in sesini duyurmadığı, Kilis’e yatırım getirmediği Kilisli’nin derdine deva olmadığını biliyor… Karşısına bakıyor gencecik Hakan’ı görüyor. Helal olsun size, size emanet ediyorum. Ankete bakıyorum MHP ile arkadaşlar. Önemli bir kısmı kardeşime oy veriyor. Biliyor ki adayı zaten ithal. Öbürü desen denenmiş, milletvekilliği yapmışlar. Belediye başkanlığı yapmışlar. Kilis’e ne heyecan ne değer katmışlar. Hadi bakalım diyor o zaman Hakan’a verelim oyu. Açalım bu gencin önünü, açsın Kilis’in önünü. Burada seçimi almak için kafa kafaya yarışıyoruz. Bakın Tayyip Erdoğan Gaziantep’te miting yapmadı. Kayseri’den Kilis’e geldi. Niye? Anketi gördüler. Kilis’in artık Hakan gibi birisini gördüğünü istediler. Geldi burada Kilis’in derdini konuşmadı. Kilis’ ne yapacağını, sorunlarını nasıl çözeceğini, tarımı, emekliyi, emekçiyi, işsizliği konuşmak yerine bu meydanda İstanbul seçimlerini konuştu.

Editör: Nurican ALBAYRAK